Thursday, August 27, 2009

bile seorang bekas pengajar jadik pelajar

Thursday, August 27, 2009
paham ke amende tajok itu?
hmmm...
bile equipment tidak mencukupi
dan ke'stress'an melanda
main2 in the lab adalah SANGAT best


itulah...kat uni sendiri kami dimewahkan ngan peralatan

i mean, setakat micropipet yang mahal tuh *rege micropipette sebijik hampir RM seribu*

semua org bulih dan layak lagi berhak pegang ngan senang ati

takdernye lecturer takot2 nak kasi student pegang

walaupun student tuh baru pertama kali nak sentuh


ni die rupe micropipette

kat uni yang ini

halamak haih.....

takot bebenor nak kasik
inikah namanya universiti prima??
terkojuit jugakla memula kannnnnn


memanglah pakai pipet...

tp pakai yang zaman kanak2 sekolah tuh

hadoi berchenta haku nak measure weyhhhhhhh


aderkah patot depa bagi yang ni??? hukhuk nanges

oh aderkah yang bertanya...
apekah kelebihan micropipette compared to mende alah kat atas ni??
kelebihannya adalah ia adalah lebih accurate
dan yang paling penting...
mempantaskan kerja korang
tuh yang penting tuuuu

akhirnya lihatla bila kebosanan diriku di tahap max
barang dahla limited

asyikla kene curik ngan minah2 ar*ab ngan ir*an

tensi guweeeee

maka marilah kite melihat2 rakan sekeliling

sheera yang gile kamera sibuk nak sengeh2 akibatnya???? abih reagent terlebih lam sampel tuh.. haiyakkkkkk

eh aan ni..mengeluh aje kerje kau
belaja diam2 bulih tak?????



5 comments:

ak_0143 said...

haha
slama ni usya ikut google reader je
ari ni terpanggil lak nak tulih komen...

btol2...
dkt ump dulu kan, rasanya melimpah ruah brg2
at least diorg tak takut nak bagi student guna
mcm micropippete n cuvette uv vis tuh

tapikan, pelik pulak bila masuk praktikal kat industri
cuvette uv vis ada 4 je.. tu pon yang plastik
n dia punya jaga, mcm la khazanah terhebat!
haha
yang kitowang, kat u, siap boleh terleburkan cuvvette dalam oven lagi at 100 degree C!

n btol
studnt2 timur tgh mmg ske curi brg!

*ayu* said...

sabar aan.. sabar..
hahahaha..

salam ramadhan dik...
:)

lily lotus said...

ooo sgt tak faham nak memahami..selamat berbuka dear!

apik said...

lame gile x pegang bende tu..

Micropipette said...

Hello,
Nice blog i like it
Many scientific supply companies can sell you pipettes, of nearly every kind, whether brand name or generic, but what is it exactly that your laboratory needs?