Thursday, December 31, 2009

mengujakan

Thursday, December 31, 2009
sangat indah
sangat mengujakan dan teruja
bile ada banyak masa lapang lagi terluang
maklumlah... masih minggu pertama persekolahan katenye kan
esemen yang dapat pon bulih put aside
*cube time ujung-ujung sem, nak mandi pon pikir seploh kali.. kahkahkahkah*

sangat seronok
bulih golek2 atas katil

tapiiiiii

cube korang bagitau...
apelah maknanya masa yang banyak
kalo korang demam?
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu... mengeluh mengeluh dan mengeluh lagik

Tuesday, December 29, 2009

ku seru namamu

Tuesday, December 29, 2009
tak sedap
tak enak
gelisah
nak berseru

oh semangatttttttttttttttttttttttttttttt
datanglaaaaahhhhhhhh

gile benci bile semangat dan roh rajin takdek

semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat semangat

hei hei hei
cukuplah
annoying sungguh
rasa nak lempang diri sendiri

hari pertama

di saat ku menaip ini
udah masuk hari kedua semester kedua
sama sekali dengan incek akbar
yaaa... die telah melarikan diri drp u*k*m
lalu berpindah randah ibarat nomad ke u*m
sebuk je kan die ni
nak ikut ai le tuh! hahaha

owh sile jangan nak mengata beliau gagal meneruskan pengajiannya di u*k*m
cukup sekadar mengatakan beliau terpaksa membuat keputusan ini
demi meneruskan kelangsungan
aih.. amende ni
okay, sile abaikan
yang penting beliau bukan dibuang/ ditendang/ sewaktu dengannya
ceh, sangat2 membela incek akbar
sebab saya kan guardian angel beliau
*dunia sudah terbalik.. kahkahkahkah*

pengalaman hari pertama
dengan subjek bertajuk
biotechnology in health science & medicine
yaaaa... melihat tajok pon kelihatannya seperti susah
sebab memang ader la kaitan ngan medical sikit kot
ntah, memang takderk pengalaman
jadi... diam2 dan teruskan belajar dengan sepenuh perhatian wahai aan!

kami sume macam tak sempat nak menyalin nota
jadik seperti biasa... dengar dan berharap kami bulih mintak powerpoint kat prof
sekali... die takmau bagi skang
die nak bagi dekat ujung2 sem ke ape ntah
aduh.. cuak separuh jiwa

dan yang penting
sangkaan kami tepat
kami sudah mendapat 1 esemen
bertarikh 25 jan 10 dateline nye
huhuhuhuhuhu... nanges nanges


p/s : entry ditaip sebab mate berdegil takmau tidow. bagus jugak, atlis ader sesuatu nak dicoret kat sini untuk kenangan di masa depan

Monday, December 28, 2009

saye dah balik

Monday, December 28, 2009
saya sudah ader kat um
semalam penat mengemas!
tuhla .. lain kali kain baju jangan main longgok2 aje
kan dah kene lipat sebeban
padan muke

arini kelas kul 2-5
heaven!!!!!!
tapi lam kelas nanti sure tersengguk2
sape soh wat kelas petang kan?
eh eh kalo kelas pagi macam la ko fresh sangat kan aan

Friday, December 25, 2009

menikmati kehidupan

Friday, December 25, 2009
menikmati keindahan cuti-cuti yang hampir di penghujung
ahhh.. waktu cuti kau jugak berdoa supaya berlalulah masa dengan pantas
sebab dah muak takderk buat ape2
*ye.. saya adalah bosan mengadap cuti lama2.. tapi kalau saya berduit dengan juta2 mungkin ia tidak membosankan..muahahhaahahhaha*

dan sekarang sudah mule rasa malas
sebab bermula minggu depan
akan bermula episod baru
semester 2 akan bermula
hohohoho.. semester 2 = struggle lagi lagi lagi dan lagik struggle berganda
ke berpoya2 berganda eh?
hahahahaha

aan selalu letak pat fesbuk tuh
'bosan'... means i really bosan nak mampos
dan.. ader beberapa kawan saya gatal bertanye dengan maksud sebegini rupe :
"dah bosan.. apasal ko tak apdet belog ko??"
aishhh, soklan maut membunuh tahap petala kelapan belas tuh
tapi bile dikire-kire
errr.. sepanjang cuti ni cuma empat belas entry sahaja aan letak
wut??? pat blas??? banyak la tuh kan utk orang malas cam aan? haha

urm... cemano nak jawab tuh??
boleh diterima pakai tak kalo aan kate :
sebab kan cuti takdak buat ape2... maka nya aan adalah takder cerite
yaaaaa.. itulah jawapan terbaik setakat ini
mungkin boleh dipikir kan jawapan lain di masa akan datang
lalalalala

Monday, December 21, 2009

sudah bertunang

Monday, December 21, 2009
selamat sudah menjadi tunangan orang
pada minggu lepas, lepas nye lagik
ape daaaa.... cakapjela 13 december kan senang
seronok, syukur alhamdulillah
selamat sudah, selesai satu tugas

eh eh.. jangan plak nak berspeku paku-paku kat sini kay
kalo aan yang bertunang, setahun sebelum bertunang ai dah kompang semalaysia
hahahahahahah... gediks kan?
ni ha.. one of my best buddies bertunang
member sepermainan mase sekolah rendah

kami ni geng group budak nakal
grup yang ustazah pon menyampah
sampai kelas ngaji quran pon ngaji atas bangku
eh eh.. kite semua kah itu wahai rakan-rakan ku?
eh, ustazah menyampah pon, result tetap meletop weyyy
tuh yang ustazah jaki jeeee... agaknye la
cih, ader unsur riak di situ.. sile abaikan
hiks.. kenangan okayyy

eh ape cerite masa zaman ingusan ni
ai nak cite kawan ai bertunang laaaa
die telah selamat ditunangkan oleh penunang lelaki bernama zaim
jauh wooo.. orang kedah ooooo
memang syiok ooo, tahun depan me nak gi kedah!!!heheheh
my fren si bernama shahmarizwati or yang kami panggil ewa
adalah anak tunggal perempuan
maka meriah abih la kenduri die
me datang umah die... terkojuit nengok ader khemah bagai
perghhh... igt salah umah dah
tapi, bagus jugak pasang khemah tuh
mane idaknye... rombongan lelaki sampai 11 kereta ko!
fengsan!

dssssssssssss *selingan-ini iori si kuceng gemok taip*

moh kite nengok gamba2 beliau
ni beliau anta ke emel
malangnye takderk plak gamba penunang lelaki
*perkataan penunang tuh spontan kitorang menyebut on the day.. kelaka kan word tu*

berdebor-debor nunggu perbincangan

ngan antaranz2 dr kedua-due pihak


antara rakan2 artis yang memeriahkan majelis

dan sebenarnye.... nak gitau
ai yang mekapkan die
bulih tak die soh ai jadik mekap artis
cehhh.. berangan mekap artis
pegang berus pon ketor2, berangan mekap artis

penat oooo mek yang tak gheti mekap2 ni
mek kene la belajo
berpinau mate belajo mekap
last2 buat je simple n natural look gitu
die pon rekues gitu
memule nak buat smokey eyes
tapi takot bakal mertue die pitam plak kan
dan seb bek ewa taknak pakai fake eyelashes
kalo tak pengsan haku.. selamat di situ.. hahahaha
alhamdulillah, beliau berpuas ati
sampai kawan2 dah panggil ai kakak andam
ciskek betol

gamba adalah dicuri dari fesbuk secara berhemah dan mendapat keizinan dari tuan empunye.
ini gamba muke asal beliau sebelum diconteng dan diranapkan aan.. hahahaha

pandangan pertama... membuat zaim jatuh tergolek2 ..wakakakaka

see.. see.. itu adalah tangan saye yang tgh struggle pakaikan tudung ewa.
ewa sengih cam kerang busok. taula hepi nak jadi penunang. hahaha

amacam? bulih tak ai jadik mak andam?
so sesape nak betunang sile roger ai
ai charge 50%.. lebih dr org lain
kahkahkahkahkah

nway.. selamat menjadi tunangan orang ewa
ni aku buat entry khas utk ko
sambil aku nak belagak berjaya memekapkan ko
hahahahha

kasihannnnn

kasihan sama aan
belog tak berhupdet
berabuk bersawang manjang
dah same taraf ngan bilik kat unibersiti
bile nak basuh.. melekat habuk
penat ai tau!!
eh..korang paham ke?

dan paling kesian
kat awaklaaaa
yeeee...awak yang tengah bukak belog saye kan?
sebab updet merapu
*bajek ader je yang bukak belog ni..kahkahkahkah. berangan itu kan namanya gratis donggg*

Tuesday, December 15, 2009

meh berkenalan

Tuesday, December 15, 2009
this is a ticky mode entry, please scroll down for new entries (if any..muaahahahahah)

nak mencetak a.k.a print?

nak mendesign website?
nak laminate?
nak binding?
buat name card?
nak kad kawin?
wedding photography?
aha...sebut je beb

meh meh meh...
mari mari mari
macam pisang goreng panas bestnye
nyam nyam nyam

mane nak dapat printing rege hok gitu???
8 sen je
murah weyhhhhhh


harga pakej bulih dirunding

meh la berkunjung ye


*aisay...sile klik gamba utk penglihatan yang lebey sempurna*

kat mane???
Kaki Cetak Trading (SA0126202-T)
No.16 Jalan Zirkon E7/E, Seksyen 7.
40000 Shah Alam, Selangor


pstttt..mohla kasik kaya tokeys die
bulih aan mengepow the tokeys
kahkahkahkahkah
nanti aan try soh depa upload gamba wedding card eh
aha...sapa mau nengok itu wedding nye gambaq...
sile ke website :
www.azahariroslan.tk

mari kite mengakayakan BUMIPUTERA
hoyehhhh. idop melayu!! eyhhhh tetibe..wakakaka

Tuesday, December 8, 2009

untukmu natrah

Tuesday, December 8, 2009
kasihmu tumpah di negeri orang
sayangmu jatuh pada dia yang bukan melahirkanmu
cintamu mekar pada yang bukan sebangsa denganmu
tapi semua itu lahir dari hatimu nan tulus
ah, mengapa mereka tidak mengerti hati kecilmu natrah?
kerana ego mereka menutup mata kemanusiaan mereka natrah

hanya Allah yang tahu segala apa yang kau rasakan
dan hanya Dia yang mengetahui
hikmahnya di sebalik perjalanan hidupmu itu
perjalanan yang pastinya penuh dengan sesalan
dan aku tahu kau tidak ikhlas menerima kehidupan itu
kerna kami tahu hatimu tetap di sini natrah!!
di sini bersama kami

kini kau telah pergi natrah
pergi membawa hatimu yang telah luka
atau sudah berderai berkaca-kaca hatimu barangkali
sayangnya kau memilih untuk tidak tetap bersamaNya
mungkin kau sudah putus harapan natrah
lalu kau memutuskan tali pergantunganmu
biar apapun natrah, kau tetap di hatiku
dan kisah cinta kau adalah kisah cinta agung di hatiku

Monday, December 7, 2009

natrah... only Allah knows the secret of the history

Monday, December 7, 2009

ada apa dengan natrah?? siapa wanita yang berjaya menggegar bumi malaya suatu masa dahulu? siapa dia???

kisah natrah sepatutnya dijadikan ikhtibar untuk kita semua
especially siapa yang mengaku dirinya seorang muslim
okay.. lupekan dulu ape yang aan nak emosikan di sini
nak bercerite kisah kami menonton teater
yeah, as i said, that wuz my 1st experience with theater..hiks
agak ketinggalan di situ

kate first time..harusla jakun ngan istana budaya kan? kehkehkehkeh


dan mana tahu aan dah terjatuh chenta sepenuh jiwa ngan teater
walaupon sebenarnye... kami dok kat tmpt paling atas..
huhu, berpinau mate struggle nak nengok okay

see.. rm 30 untuk seat kedua last. hahahahaha... seb bek dok tengah2. dan ader model tak berbayar di situ.. kaco daun tol la intan. hiks

kitorang gerak dr rumah kol 530
awal kan? sebab nak tgk show kol 830.. kami bajek2 la jam la bla bla bla
dan memang kami sampai ngam2 kol 8
berdesup gi maghrib n luckily ader org yang leh amikkan tiket
owh incik akbar ikot tp die memang awal2 kate takmoh nengok itu natrah
die kate nak ikot utk dok luar, katenye nak release tension
kalo nengok natrah die kate akan bertambah tensen
ciskek betol die berkate camtuh
die taktau ke makwe die nyaris2 menompahkan air mate sebab terlalu emosi?
dan die tatau kawan makwe die dah menangis berkali2 kerana pembawaan watak yang sgt berkesan oleh pelakon2??? *eh intan kau ke tuh? kihkihkih*

okay.. permulaan cerite yang sgt bagus sebenarnye
monolog huberdina maria hertough a.k.a natrah dlm versi tua
sangat terkojuit okay sofea jane punye suare.. very the keras, sekeras emosi natrah
kitorg kat atas kan tak nampak.. dok la bermain2 teka kate.. siapakah pelakon itu
dan memang sofea jane
malangnye masa tuh engine ai tak panas lagi
so... memang tak dak rasa2 nak nanges lagik.. kehkehkehkehkeh



eirma fatima memang sgt bijak bermain dengan emosi
die membawa penonton berlakon sekali
sekejap ketawa... sekejap menangis.. sekejap terawang-awang dibuai cinta
sekejap rasa nak menari cam hindustan golek2 kat setesen ketapi
she did great job!!!!
anyway.. lagu ape tah tajok die which i call lagu 'lalala' memang sgt sedap

natrah adalah mangsa
mangsa keadaan
mangsa kasih sayang
dan die juga jadik mangsa dan korban keegoan penjajah
die dijadikan bahan walaupun secara jelas nyata dan terangnya natrah menginginkan kehidupan bersama mak minah, di tanah malaya bumi berdaulat

pat yang betul2 menyentap perasaan aan adalah..
saat mak minah melawat natrah di rumah kebajikan masyarakat milik kristian di singapura
masa tuh 1st time natrah di'culik' oleh pihak berkuasa
omak eh melawat... dan berpeluk la dua beranak ni
memang terasa sangat kasih sayang anak dan ibu yang tak ada langsung pertalian darah ni
series.. pelakon memang sangat mantap!!!
dan di situlah pertemuan pertama abg mansor n natrah

kerana gamba nan sekeping ni ai kene sound u dengan petugas... die kate kamera takder flash bulih pakai. ai tutup flash ape!!

dan eirma berjaya sangat2 membuat kita serba salah
untuk mempertimbangkan kasih sayang seorang ibu kandung yang mempertahankan haknya sebagai seorang ibu
kasih sayang ibu angkat yang mahu memperjuangkan anak angkat yang disayangi separuh mati dan perjuangannya mempertahankan aqidah yang ditanamkan di hati si anak
dan jiwa natrah sendiri....

eh eh umi aida nyanyi n ngaji sangat sedap okayyyy

apepon.. natrah memang bagus untuk ditonton
5 stars for this theater
menyesal tak sudah tak beli novel natrah yang mahal sangat2 tuh
tapi apalah sangat duhet dengan ilmu yang tak ternilai kan? cewahhhh


aan rasa pilihan eirma menolak diana danielle tepat
diana danielle tak sesuai dengan watak natrah kowttt.. die takdak kredibiliti *mampos ah aku ngan die hard fan diana.. kahkahkahkah*

so guys... better gi tgk natrah.. rugi tak gi
baru aan tahu siapa natrah sebenarnya
banyak belaja di situ
kerana menjadi mangsa... natrah akhirnya pernah menjadi gila di bumi belanda
beliau cuba membunuh suaminya di belanda
tekanan jiwa i guess
kisah cinta yang tak kesampaian antara natrah dan mansor adabi
*owh abg mansor kene belasah a day before kitorang tengok... tak dapek nak bergambar ngan abg mansor.. huhu.. dapat bergamba ngan gamba abg mansor je. eh korang paham ke tak? kihkih*
macam nak tengok lagik.. aci tak

okeh kak ayuthesun, aan dah buat abis ye cite natrah.. hehehe

Sunday, December 6, 2009

saye aderlah jatoh chenta sepenuh hati

Sunday, December 6, 2009
benar orang kata
pandangan pertama itu jatuh terus ke hati
pandangan pertama itu yang menyenangkan
mendamaikan jiwa
dan aku tahu, aku telah jatuh cinta...
cinta bukan sebarang cinta
kerna cinta ini lahir dari ruang hati yang dalam
menguntumkan bunga-bunga seni
ya.. aku telah jatuh cinta

cewaaaahhhhhhh.. gile gediks okay ayat aan!!!
okay... aan mengaku
semalam adalah kali pertama kaki bersaiz XX ini menjejak ruang istana budaya
semata-mata kerana natrah
hehe.. ada apa dengan natrah?
series..aan tak pernah kenal siapa watak natrah dalam pentas dunia
sampai la ke saat muke mendiang keluar kat berita minggu kot?
berite die mati tuh...
so.. ader ape dengan natrah????
jap gi aan sambung

Friday, December 4, 2009

saye adelah bosan

Friday, December 4, 2009
ye..tiada topik
tiada kisah cerihik nak distorykan di sini

percaye kah anda...
saye baru menonton cerite jurassic park... baru2 ini
kelaka kan?
ohhh..saye sangat ketinggalan zaman
kasihan!!!

tapi saya adalah sangat2 impressed
steven spielberg berjaya mengaplikasikan teknologi bioteknologi *amende ayat teknologi bioteknologi???*
okay.. ayat sebenar yang sesuai
beliau berjaya mengaplikasikan ilmu kejuruteraan genetik dan bioteknologi di dalam filem beliau
sangat2 terkesima okehhhhh...
bagos2... beliau membuat literature review agaknya untuk menghasilkan pilem tersebut

ohhh..aan ketinggalan zaman dan terlambat membuat pujian
sile gelakkan aan, aan pasrah sahaja

Thursday, December 3, 2009

sujud ku bersyukur kepadaMu

Thursday, December 3, 2009
alhamdulillah..segala puji dan syukur padaMu ya Rabbi
atas kurniaan dan atas rahmatMu
alhamdulillah..alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah....

terima kasih atas doa
dan restu terutama dari keluarga tercinta
langkah pertama bermula dengan baik
alhamdulillah...

perjuangan semester ke-2 akan bermula penghujung bulan
semoga keputusan yang baik ini akan dapat diteruskan kelangsungannya
malah berharap dan berdoa untuk menjadi lebih baik
menunggu keputusan secara rasmi.....
setakat ini, alhamdulillah....

terlalu ingin dikongsi, tapi semacam takut..boleh tak macam tuh?

Wednesday, December 2, 2009

basi dah

Wednesday, December 2, 2009
maafkan saye..
saya terlupe untuk mengucapkan selamat hari raya qurban
bukan tak ingat.....
tapi kan ke saye demam..cececeh

tapi nak dikongsi...
masa hari raya aji tuh hari aderlah anibersary my sis n BIL yang ke-5
so aderlah makan makan makan makan dan makan lagi
tapi gamba aderlah malas nak transfer dari kamera kakak..takpe kan?
lagipon abg ipar udah balik ipoh...
die udah angkut segala laptop n kamera
hohohoh... sian depa jadik wiken asben n wife kan

sesambil tuh celebrate my bro punye besday
die nye besday 21st november
errr..besday yang ke berape ha abg man??? errr jap kire...
*siji loro telu pitu..kire lam bahasa jawe..hiks*
ahaaaaa... yang ke 35. hahahaha.. udah tua kamu ye abg man
kihkihkihkih

talking about abg man
oh...beliau adalah abg yang suke melayan saye mase kanak2 dulu
beliau aderlah seorang yang artistik... dulu la
balik sekolah beliau akan ikatkan rambut ku dengan getah rambut kalerpul... ohhhhh, very sweet
beliau juga melukis potret ku
malangnye dulu tak reti hargai seni..so abg man n aan tak simpan pon gamba tuh. hiks

tapi ader 1 gamba yang patot korang tengok...hiks

aren't they sw????

aih, matiklah kakak n abg al perasan gile kempang kempis pasni

so...ucapan aderlah :

pertama, untuk abg man yakni abg sulungku yang ensem. x caye die ensem?? oooo...ensem oooo abgku ni. sebab tuh adik die tomei. kahkahkahkahkahh

"selamat 35 tahun..semoga panjang umur murah rezekiiiiiiiii.... jadik abg yang best dulu kini dan selamanya"

kedua, untuk kakakku

"selamat ulangtahun perkahwinan ke-5. semoga dimurahkan rezeki n berkekalan ke hujung nyawa...."

sape nak rasa yang best?


sape sini orang johor, to be sspecific...muor!!!!!
sile angkat kibod skang..hehehe
owhhh..mi bandung=muar
muar=mi bandung
mi bandung dan muor adalah tidak dapat dipisahkan
sepertimana aan dan kiot yang sherashi bershame..kehkehkehkeh

oke2....kembali ke topik yang asal
lame dah tak review tang makan-makan
*aan dah tak suke makan ke????? mustahil!!!!!!!!*
ingat dulu suke sangat review tang makan kat area bangi-kajang
skang ni macam agak selow
*selow pekebendenye..dah tarak. belog pon tak berhapdet. kahkahkahkah*

ye baik...saya tersasar sekali lagik
kembali ke topik asal!
susah wooo nak carik mi bandung besh
satu tmpt aan tau yg besh ader kat kajang
tapi jauh pulek mek nak gi semate-mate kan?
yang dekat...ader kat shah alam
aha..kamu tak tahu?
meh saye bagitahu..hehehe

lokasi nye adalah di kompleks perniagaan seksyen 13, shah alam
ala...dokek yo ha ngan stadium shah alam tuh
dokek ngan MSU
aaaa...dokek ngan apo laie yo?
extreme park?? aha..betul2...extreme park!!

okeh..kedai tersebut adalah di barisan belakang...
sile carik kedai seperti di bawah :

nampak tak???

mi bandung yummylicioussss!!!

owhhhh..sorga dunia
dahla memang mengidam
sat2 lagik mek nak terjah yang kat kajang pulekkkkk
tapi maybe minggu depan ke... tunggu kepulihan dr kedemaman
jadik lilred, sile tunggu aku ngan penuh kesabaran okehhhhh

tapi pesanan dari penaja :
barang siapa alergik ngan rasa udang kering.. berhati2
rasa udang kering adalah menyengat sangat2




Tuesday, December 1, 2009

entry suke ati die aje

Tuesday, December 1, 2009
sekarang die adalah melampau
tido nak kene tempat selesa
dahla menyebuk
tido kat bilik aan
ciskek betul lah
yaaaaaa...iori semakin ngade2
die suke tido di katil empukku
bile pagi kul 4-5 mengiau2
pandai pulak carik telinge haku
mengiau betul2 kat telinge
haishhhhhhhhhh
tak caye???



kegemaran beliau adalah...

bile anda menggaru dada beliau

see... sampai terjongket2 kaki. nyampah
tapi sebenarnye me yang salah
ajar die masuk bilik
jadi skang kalo die nak tido tengahari..die melenggang catwalk
terjah bilikku
huhuhuhuhuhuhu
my sis pon kan..bile malam2 kan
me dah kunci pintu bilik....
ha, kang die ketuk la pintu tuh
'nah..iori nak tido ni'
cehhhh....ni anak orang ke ape manja bebeno???

p/s : sile buat2 nampak ngan jelas la ye...almaklum kamera henpon cokiaaaaa. hiks

kalau kite rasa susah

ader kisah menarik tentang kaki cetak yang aan nak kongsi kan bersama
cerite menyayat hati sebenarnye
eh eh bukan...bukan nye kaki cetak terbakar ke hape
tapi kisah tang sorang customer kaki cetak
kejadian adalah berlaku sehari sebelum hari raye aidiladha

okey... bersediakah anda? tarik napas dalam-dalam....

masa tuh aan n kakak gi kaki cetak
nak amik akbar la cadangnye
pehtuh masa sampai... oh ader ramai student unisel sedang memprint
ader sorang budak lelaki ni nak blah.. dok asyik sebut
'takpe ke bro???'
aan pon mcm pelik

bile everything settle dan kedai nak tutup
akbar cerite la
that boy sebenarnye student um
final year ape tah..sumting pasal filem-filem
hari sebelum tuh die dah datang
print 1 set thesis kat kaki cetak
imejin jauh dari um nun ha die sanggup ke shah alam....
naik bas pulak tuh
sebab ape?
sebab kawan die bagitau yang print kat kaki cetak ni murah...
bukan..bukan kaki cetak murah yang aan nak cerita

tapi tis boy sanggup ke shah alam sebab budget die yang tight gile
nak dijadikan cerite...
bas yang die naik ke shah alam tuh (U80 kalo tak silap)
eksiden plak masa dalam perjalanan... tragik kan?

hari kedua die datang die nak print 3 set thesis yang die dah betulkan
satu set aderla dalam 200++ pages
total for those 3 sets sepatutnya dalam RM 70++
tapi... yang menyentuh perasaan adelah...
bile akbar cerite...
die ternampak wallet budak tuh hanya ader sekeping RM 50
huhuhuhuhuhuhu...sadis kan? cemane pulak die nak balik kalo die bayar ngan sume RM 50 yang die ada
dahla memang tak cukup RM 70 kan??
so.. akbar soh die bayar RM 40 je n the rest akbar akan ganti balik duit kedai

dan budak tuh cite... the day before tuh yang 1st time die datang kaki cetak tuh
die tak makan pon sebab bajet dah takderk

huhuhuhu...sedih je
n i said to akbar
kami pernah jugak melalui zaman susah
bajet ketat masa belaja...
tapi rupenye ader orang yang lebih susah

jadi kawan-kawan
marilah kite ingat....
kalau kite rasa kite susah...
ader orang lain yang lebih susah sebenarnye

cerite tentang demam-batuk-selesema..bukan kisah dongeng

ye sile harap maklum
saye adalah diserang demam
batuk
dan tidak dilupakan..selesema
ini tiga serangkai ni
huhuhu..sakit bangat dong kepala gueeee

bercakap pasal 3 serangkai..tingat plak mase kecik2 zaman kanak-kanak ribena
aih..time tuh ai comel okay
errr...skang pon still kiut miut
kahkahkahkah..aan takmau kalah!!! nak jugak ngaku kiot
okeh2, berbalik kepada kisah kanak2 ribena
dulu kalo gi jumpe doktor sebab salah satu sakit di atas -demam-batuk-selesema-
my mom akan request kat doktor :
bagi je tige2 ubat tuh sekali sebab budak ni kompom lagik sahih akan kene tiga-tiga pehni
hahahahahaha..memang camtuh eh???
errr...omak-omak di sane?
adakah anak2 anda seperti saye juaaaa?

Tuesday, November 24, 2009

mari melancong ke negeri perak

Tuesday, November 24, 2009
eceh..sejak bile diriku ini jadi ajk tourism malaysia ni?
*takpe-takpe..buat keje amal.... huhuhuhu..tourism malaysia, sile bace belog saye sekarang jugak!!*

okeh..mari kite sambung kisah pelancongan kite ke negeri perak
hari bertolak, jumaat.. gerak dr sijangkang around 515 ptg gitu
sepanjang-panjang jalan ujan
aan ngan anak-anak buah dah pakai sweater je lam kete
my sis drive..lagik best
die verangan jadik makcik polis terapik
mane taknye.. die pakai glove PBSM aan dulu..bulih?

kitorang ikot jalan dalam..perghhhhh, very the adventure betol lah
dahla ujan... masuk je area perak, ader road block
aih, jam sudah.. maapin guwe...ngak ada gamba menarik lantaran sekor pon tak bawak kamera
cehhh..baik takyah promote kan?
hahahahaha..korang ni, bace dahlaaaaaa kihkihkihkih

kami sampai kul baper?
gile lewat..dah dekat kol 1030 mlm. kire ah sendiri berape jam tuh
yelah... namanye ujan..kenot drive laju2 ma
*laju tak laju my sis drive 100 km/h gakla kat selekoh seblah sungai. gilos - mengucap je sepanjang jalan..hahahahahaha*

malam tuh... anak-anak buah tidow ngan aan
sebabkan 3 orang dan biasala...kanak-kanak LELAKI pulak tuh,
makcik yang comel ni pon mengalahla kan...
mek tidow bawah
indah gile tidow umah kampung...banyak pokok keliling.. ujan renyai2
perghhhh..tarik selimot memang nekmat tak hengat donia
perghhhhh..nyam nyam *tetibe nyam nyam pekehal? hahaha*

sekali... kol 2-3 pagi, si abang....
'acik, kite dengar sesuatu la..... takot!!'
aan yang mamai-mamai pon...'ha..yela, meh tido seblah acik'
ok..pelayaran diteruskan

tak lame pastuh....
ttbe tangan aan kene cengkam
terkejut gile plus dub dab dub dab
nampak botak macam t*oy*ol
sekali diamat-amat....
la......si kenit plak. cis!!!
aan yang dah x larat bukak mate..tidowkan aje budak kenit ni kat lengan aan
lantak die... errr, tapi nyaman je die tidow??
hahahahaha

nak tau ape yang sebenarnye budak tuh dengor pepagi bute?

pagi tuh...
'ape yang ko dengar long???' <<--- soalan makcik
'entahla..sekejap kuat...sekejap perlahan. haaaa...tuuuuu...'

nak tau amende????
bunyik embun. cisssss...sesia tido acik ko terganggu oke!!


ape saye buat sekarang?


okay..mule2 kene kasik tau yang sesungguhnya saya sedang...
hoyeh hoyeh hoyehhhhh
COTI SEKOLAHHHHHHH!!! yes!! yes!! yappariii
amacam?
ada jelez ka?? tih tih tih

me abih exam kamis lepas
but then melepak-lepak di atas ranjang
menikmati kehidupan bebas tanpa peperiksaan
dan akhirnya pulang ke kampung hari jumaat, tengahari gitu
then..petang itu...terus bertolak ke...
....
....
....
*sambil menggugel*


cait....gugel punye gugel gamba ni yang keluar?
saye mahukan gamba bota, perakkkkkkkk
sekali mende alah ni yang keluar
cessss

oklah..yang penting saye ke bota untuk mengorat orang sana
hahahahahaahahaahah menipu je
takla...my sis nye husband a.k.a bro in law a.k.a BIL dok sane skang*hahahha..nak jugakkk panjang-panjang a.k.a bagai*
mencarik rezeki kat negeri sendirik
meninggalkan kekandaku kat sini..cian die kan?
sile simpati ngan kakak ku skang jugak. hahahahah paksa-paksa plak kan?
so..berbondong-bondongla kami ke sane menaiki oyen ku yang comel itu
bersama due ekor anak sedara ku
haih..sangat mencabar okeeeeeee bawak bebudak
dan ader kisah kelaka melibatkan antuuuu
nak tau pe dia?

tungguuuuu

Monday, November 23, 2009

sangat rindu

Monday, November 23, 2009
ye saye sangat rindukan dunie per'blog'an
*kalau pilem=dunie perpileman kan? so kalu belog=dunia perbelogan*
aan baru balik dari bota *teman panggil bote...hiks*
ye..saye menemani kekanda yang terchenta ke rumah mentua beliau
aih..baik sungguh adinda yang sorg ni kannnnnn?

mek balik bawakkkkkk
....
....
....
aisay takdak gamba
so tak seperais
lenkali ai cerite ek

Wednesday, November 18, 2009

K.A.R.M.A

Wednesday, November 18, 2009
anda percaya pada hukum karma?
ohh..takder kaitan dengan ajaran hindu atau lain-lain ajaran
karma=pembalasan balik
karma takder kaitan langsung dengan kurma
kecuali pesalah laku membuat onar dengan cerita bersangkut kaut dengan kurma
contoh : pesalah A yang memiliki ladang kurma mencurik hasil dari ladang kurma si B
setahun kemudian, sang A mendapati kurma diladangnya dicurik pulak oleh ntah sape-sape
maka...karma di sini ada kaitan dengan kurma
eh, pahamkah kamu-kamu semua???
penulis di sini pun dah pening..kahkahkahkah

i do believe in 'what u give u'll get back'
sebab..Allah pon janji dalam KalamNya :
beruntunglah orang-orang yang berbuat kebaikan
barangsiapa yang berbuat kebaikan maka syurgalah tempatnya..insyaAllah
kalau bukan sekarang...nanti-nanti akan dapatlah
atau kalau bukan di sini, DI SANA kamu akan dapat :P

well, i had a very interesting discussion with my fren few days ago
cerite tentang 'kawan makan kawan'
masa bercakap, baru rasa tersedar
ibarat dikejutkan dari mimpi
terus berkata dengan kawan
cuba fikir.... kalau kite rasa kawan kite berkawan dengan kita hanya kerana sesuatu reason,
bukan kerana die berkawan kerana diri kite
maknanya orang itu ada kepentingan a.k.a selfish..am i rite???
dan die akan sentiasa bersedia, menunggu masa yang sesuai
dengan bilahan pisau yang amat tajam mencucuk dan bisa merobek jantung, limpa dan berbagai lagi organ dalaman
dan yang paling dahsyat....bilahan itu mampu menghancurkan sekeping hati yang amat2 rapuh sifatnya....
kita akan sedih, bengang plus bermacam rasa...ah, melankolis sekali rasa itu kan?

tapi...cuba fikir ke belakang
adakah sebenarnye kita pon PERNAH tergolong sebagai salah satu daripada kumpulan penjahat itu?
pernah tak? pernah tak?
pernah tak sekurang-kurangnya kita menyakitkan hati insan bernama sahabat?
kompom dan sahih pernah.... tak pernah kita menjadi manusia sempurna kan?
kadang-kadang pernah jugak kan kita jadi selfish dan natijahnya, kawan kita menjadi mangsa kita kan?waktu itu, kita lah yang dilabel sebagai kawan yang makan kawan...

nah...sekarang bile kau fikir begitu, baru kau akan ikhlas untuk memaafkan sahabat yang makan kau itu
sepertimana aan sekarang cuba untuk ikhlas maafkan sahabat yang pernah menikam aan
walaupun rasa itu masih berbekas... tapi doakan saje kebahagiaan dia
sebab..mungkin itu la balasan utk aan atas kesalahan aan yang lalu
dan mungkin juga sebagai peringatan...
supaya jangan sesekali buat macamtuh
sebab aan rasa..sakitnya, teruknyaaaaa ya Allah, sampai menitik air mata
sumpah tak tipu tang menangis
*well, orang-orang terpilih je yang boleh tengok aan menangis secara live..kahkahkahkahkah... even sheera took almost 5 years to be that chosen one!!*

tapi yelah... aan tetap manusia
cuba mengikhlaskan, tapi rasa yang berbekas itu membuat kan aan lebih berhati-hati
doakan yang terbaik untuk 'dia' tapi bukan bermakna 'dia' boleh mengulang semula apa yang 'dia' buat...

lain-lain hal kecik...
anda mahukan perhatian dari sahabat baik anda atau gepren atau boipren anda
namun... anda langsung tak mendapat apa yang anda mahukan
atau bahasa mudahnya, anda tidak mendapat perhatian yang secukupnya
tapi...cuba anda fikirkan...
cukupkah perhatian yang anda berikan padanya selama ini? *cukup as in 'cukup' pada istilah anda*
adakah apabila beliau tidak menghantar kiriman sms,
anda kira sababat anda sudah melupakan anda?
mungkin beliau terlupa, atau terlalu letih..atau ada komitmen lain yang lebih penting daripada anda
anda tidak cuba memahami
kemudian... bila keadaan berlaku di pihak anda...
what say u?
nah..... karma di situ.. padan muka anda yang berbuat demikian
*eh ade ke yang terasa? maaf..ini sebagai contoh..tiada kaitan dengan yang hidup mahupun sudah kembali ke alam yang kekal abadi*

nah... cukup panjang syarahan dengan ayat berbunga-bunga indah tapi setajam belati
*untuk sesapa yang makan choki-choki maka terasa coklat, bukan rasa cili!!*
kenape ye?
kenape lately ni kecenderungan untuk menulis dengan gaya seorang penulis skema ya?
aan pon pelik
hairan dan misteri..tapi ini yang terjadi

*cukuplah aan..esok subjek terakhir untuk dihadapi. sila bace buku sekarang atau esok ko campak2 lagik selipar jauh dari meja peperiksaan lantas menarik minat penjaga exam-kisah benar beberapa hari lepas. hahahaha*




Tuesday, November 17, 2009

kasih dan sayang

Tuesday, November 17, 2009
tiap insan ada cara yang tersendiri
dan unik untuk mengungkapkan kata sayang
ada yang memilih untuk meluahkan sayang dengan kata-kata
ada yang menzahirkan dengan perbuatan
namun..
ada juga yang memilih untuk tidak meluahkan secara zahir
tapi memilih untuk mengungkapkan dengan seuntai doa
mungkin itu yang lebih baik
dengan harapan sang pencipta akan memberi kasih sayang
yang lebih dari sayang yang mampu diberi oleh manusia
walau apa pun caranya
bukalah pintu hati..hargailah mereka yang disekeliling
hargailah kasih sayang mereka
pasti kasih mereka akan mengetuk pintu hatimu

p/s : sheera ngah meroyan nk kawen. sapo nk bertanggungjawab?

Thursday, November 12, 2009

aksi terlampau

Thursday, November 12, 2009
tensi betul...
dahla kuar masuk sesuka ati
bangun2 tidow tengok die tido sesuke ati
aih, kalau ter'tangkap' ngan orang lain camne?

ni bile dibior, buat aksi terlampau plak
arituh dahla mengangkang
la ni melampau plak
yang arituh kat sijangkang pon same je
apsal?
buku-buku haku sume sedap dipolok eh????
pelik betul

betine gile. sheera nak kalih die..die marah plak.
bulih die peluk buku biochemistry yang tebal gile-kalau buat baling hanjeng kompom hanjeng masuk icu-

uih

letak je gamba
kenangan...lalalalalala


uih..anak sapo la tuh?? kiot tol

Tuesday, November 10, 2009

sangap

Tuesday, November 10, 2009
ye..skang adalah musim peperiksaan
atau orang lain panggil exam
atau orang lain panggil ape ke namenye.... imtihan??
*aisay arab language udah berkarat2 dahhh*

walaupon mek dah berkompang dari arituh sesungguhnya mek ngah exam
la ni mek nak cakap lagik sekali
esok paper kedua-unit operation ape tah bla bla bla
ala..yang lecturer kitorang sebut 'soroption' tuh..
ingat dak?
aisay sile buat-buat hengat ye
carik la godek2 lam belog ini

skang ni macam ala-ala nak give up
sebab macam tak paham sangat
dan akhirnye..
status ku di fesbuk lebih kurang berbunyik gini
'baru ku tahu kenapa diriku tidak ditakdirkan menjadi engineer- kepala dah weng weng weng'

physic ai espiem berape ah???????? :P

Saturday, November 7, 2009

bersyukurlah

Saturday, November 7, 2009
hargailah tiap detik waktu yang kau ada
hargailah tiap peluang yang kau diberi
hargailah tiap apa yang ada didepanmu
kerana peluang kedua tak sentiasa hadir
tapi sekali datang
sematlah kemas dalam lipatan hidupmu
hargailah..hargailah..hargailah..dan hargailah
sekali ia datang
ia takkan sama dengan peluang ketiga
atau mungkin langsung takkan kembali
jadi..hargailah peluang kedua yang ada padamu
supaya kau tidak berharap pada peluang ketiga yang samar-samar dan tidak pasti

Friday, November 6, 2009

jangan persoalkan

Friday, November 6, 2009
kadang-kadang manusia terlupa fitrah
dan langsung tak ingat akan janji Dia
lantas otak ligat mempersoalkan 'kenapa?'
tanpa kita menyedari hakikat yang sebenar
bilamana kita bertanya 'kenapa'

maka secara tidak langsung kita mempersoalkan ketentuanNya
seolah-olah kita tidak bersyukur dengan nikmat karuniaNya
ya..kesusahan itu juga sebenarnya satu nikmat
nikmat supaya manusia tidak terus lalai dan hanyut
cuma kita yang tidak beringat
bila kita tidak bersyukur dan terus tidak bersyukur
maka kita meletakkan diri kita semakin jauh dari rahmat dan kasih sayangNya
Nauzubillah...
ya Allah ya Tuhan kami
lindungilah hati-hati kami
dari perasaan yang sebegini

Thursday, November 5, 2009

kisah anak-anak2?

Thursday, November 5, 2009
aih..sejak bile pulak aan beranak nirh?
layankan je la eh aan yang menggile nirh..kihkihkih


kisah 1

'kite gi kerje dulu ye..jangan nakal-nakal,' kate puan azmayanti *anda kenal tak siape pompuan nirh?? hehehe*

tak lame lepas tuh..tepon di opes berdering

'ko tahu tak...iori makan sepah-sepah *pagi tuh iori dibagi kepale ikan siakap yang gedabak*. ibu marah die... pastuhhhhh....
die kutip balik yang die sepah-sepahkan, masukkan balik dalam bekas makanan die
eh eh pandai pulak die'
(kate-kate ibunda yang diolah mengikut bahasa penulis)

*aan dah gelak guling-guling kat katil masa kakak cerite sambil ader perasaan terharu. oh kucingku yang bijak bistari!!*


kisah 2

'ibu gi sidai kain..sekali masuk rumah tengok iori panjat meja makan kat dapor.
die dah koyakkan roti . die makan. ibu baru ingat nak makan roti yang baru beli tu. haih...'

(masih lagi perbualan ibunda dan kekanda azmayanti dan diolah sesedap rasa oleh penulis)

*sekali lagik aan ketawa guling-guling*

aan cakap kat ibu : tulah...ibu lambat sangat bagi iori makan...

teringat ni salah incik akbar
die ajar iori makan roti gardenia
and believe it or not..
iori suke makan roti gardenia kosong!!

nah..sebelum sambung kisah 3, mari kite lihat budak iori ni. tengok tau, jangan korang scroll down laju-laju. sile lihat anakku yang telah membuat aan gelak guling-guling

tau tak..die skang suke tido sambil meletak kepale di atas bantal???

bulu ekor nye..geram bangat nih!


kisah 3

sheera sedang khusyuk solat zohor
lepas abih solat...mengiau-ngiau si sheera panggil diriku

'aan..cube la ko tengok ni. mama vogeh ni ha...ngah aku semayang aku nampak mende gerak-gerak...tengok tengok!!'

la hai..die dah naik atas kusyen pat segi beso sambil menidorkan diri
ciskek punye kucing
dahla memang jadikan bilik kitorang ni macam bilik hottel die
tak caye????
tengok ni ha gamba kat bawah
die datang pas asar *kalau bulih doploh pat jam die nak ader kat bilik ni*

eh eh cacat gamba ni. ader kaki sape ni?? tuka gamba tuka gamba

okeh perfecto!!! aksi mama vogeh mengangkang.
kahkahkahkah. buruk laku gile kucing ni, melucah.
sheera dah rasa nak panggang kucing ni..kahkahkahkah

Tuesday, November 3, 2009

Ya Tuhanku..berikanlah kekuatan

Tuesday, November 3, 2009
Ya Allah Ya Tuhanku,
berikanlah kekuatan kepadaku
pinjamkanlah keteguhanMu kepadaku
dalam menghadapi kepayahan ini
dan dalam menangani nafsu ku

.......

.......

.......

.......

sesungguhnya pada hari esok
peperiksaan dengan *makhluk halus
akan berlangsung bermula jam 930
tolonglah ya Khaliq
tahankanlah diriku daripada menurut nafsuku
nafsu untuk naik katil dan terus tidur tidur dan tidur
huhuhu

*makhluk halus=mikrobiologi


p/s : tolong doakan saye!!

Monday, November 2, 2009

sedarlah diri wahai aan

Monday, November 2, 2009
lame tak cerite pasal budak sekor ni
budak ni dah dok kat sijangkang dah
semakin tambum
semakin menggebus gilos
semakin kiot

okeh..skang ai kat sijangkang
rabu (luse) ai ader exam
my very 1st exam in um
perghhh.....dinosor in my stomach wa cakap luuuuu
tapi...ader kemalasan
ntah ngape ntah...tak rasa rajin

tapi ai sentap tau tak
si iori..bile ai nak men laptop je..
mengendeng2 menekan2 kibod
aihhh..dengki ngohhhh

dan paling sentap...


sebuk je
time aku kat bilik ko sebuk panjat katil aku
pastuh kaki depan lompat2 sebab katil empok kottt?
time nak men lappy
ko sebuk pijak2 kibod haku
dengki betul
ni time haku nak setadi pon ko sebuk dok nak setadi
aku tengah menulis ko sebuk je nak geget pen haku
macamla kaki ko bulih pegang pen!
aku anta gi sekolah karanggggggg

Tuesday, October 27, 2009

ahhhh..nikmatnye terase!

Tuesday, October 27, 2009
minggu ni stadi week
tapi sampai ke harini masih takder seru nak stadi
walhal exam minggu depan
huhuhu..haru haru

tapi harini ader sesuatu yang menakjubkan berlaku
pengalaman pertama selalunya yang terindah kan?
betul la tu

sehingga ke saat ini pon dok asyik membukak cerpen online
mandi pon tak
(note : jam di laptop menunjukkan pukul 3.54 pm...kehkehkehkeh)
tengahari tadi, around pas azan...
berlakula adegan manje-manje ngan sheera
beliau menjadi guru ku untuk pengalaman mek yang pertama ini
memang syiokkk ooooo
dengan tak mandinya..masyukkkk

jadi..apekah yang berlaku????


tada...marilah kite merumput dengan menggunakan veeeeeeettttt (pewit pewit aan da gheti pakai veettttt)
jadi bahan-bahan yang diperlukan adalah seperti yang berikut :

1) veet - sile dapatkan di pasaran sekarang jugak
2) minyak baby utk menghilangkan kesan-kesan wax di tiak anda supaya tangan anda tidakla rasa melekit-lekat-tak selesa. kalo takder, minyak petrol pon bulih kot?? kahkahkahkah
3) facial cotton utk digunakan bersama-sama minyak baby
4) pencabut bulu ketiak atau ape sahaja yang korang panggil - untuk mencabut mane2 yang degil dan tertinggal

gambarajah adalah seperti yang berikut (digayakan oleh cikgu a.k.a model tak rasmi a.k.a sheera)


dan yang paling syiokkkk
cikgu yang buatkan
hanya tadah je.. masyuk beb
padan muke die bau masyam
hahahahahahhhahahahahahahhahahaahha

p/s : pehni cikgu tersebut bulih la bukak spa cabut bulu tiak ek??kehkehkeh
sile abaikan kemengongan ku ini. tih tih tih



Wednesday, October 21, 2009

bosan tak kalo kome jadi saye?

Wednesday, October 21, 2009
bosan tak bile rakan sekelas membuat presentation
dengan membace sahaja slides
maksudnye ada esei di dalam slide

me?

dah nyaris2 tersungkur menyembah meja

NGANTOK!!

p/s : berdebor2 nak present.hukhuk

Saturday, October 17, 2009

tolong saya bantu saya

Saturday, October 17, 2009
psssttt..sape bley ajar saye
untuk membuat ape ke name tuh ek
ala..bile kite nak bace entry kene ader letak password tuhhh
mek udah lupe dah ape ke namenye
sile buat2 paham boleh kan kan kan? hiks

kenape nak belaja?
ehh mestila kene belaja bile nak membuat entry2 sebegitu
sebab mek skang ader beberapa hal mau digossip-gossip gitu
malangnye mende yang nak digosip tuh...
orang2 berkenaan membace pulek blog mek
mek mau menaip untuk bacaan mek sorang pon okeh dah
juz nak release tension je
korang nak bace ke?????
uihhh..buat ketupat suke je korang eh

so...mintak tolong banyak2 ekkk?
thanks

Friday, October 16, 2009

sekarang adalah melihat dari kaca mata berbeza

Friday, October 16, 2009
ha..memanglah ai menengok dari kaca mata berbeza. x percaye????
uiii, sile percaye wahai kawan-kawan budiman
ai tak cerite ke???
eh tak ek???
aah la...ai kan bizi semedang ngalahkan barrack obama tuh ha lately ni

ha...mek nak kabo
mek berkaca mata baru
baru???? errr errr errr....
beli masa bulan posa kire baru kan???
wakakakakakakakakaka

aihh..suwitnye..anak sapo la nir???

sepek (sile bace spec) kaler putih lagik
xsedor diri kulit itam cam muntut kuali
nampak sgt pemilik kace mate itu suke nak menonjolkan diri
eleh..nak bagi orang notice kau la tuh aan
ketara sangat dirimu tidak diperhatikan manusia lain
kahkahkahkah

bukan itu yg cube ku sampaikan sebenarnye
sekarang ni bile kembali bergelar student
tetibe merindui zaman masa bergelar makcik keje pejabat
aih..rindu pulak nak jalan-jalan ke alamanda time opis hour
gi key ell kol 9-5 pon jalan jugak time tu
skang ni bagai nak rak bizinye
nak berjalan-jalan pon pikir berkali-kali (eh ye ke???miahahahha)
sebab rasanya..lebih berbaloi tidow..kehkehkehkeh

tapi bile teringat balik kan
time dulu masa keje...asyik cakap,"bile la nak stat belaja balik..?"
sesungguhnya manusia selalu lupe nak bersyukur dengan apa yang die ada
(eh eh aan ni..cuba cakap ayat tuh spesifik utk ko aan oii!)

skang ni jadi student...
aih penat penat penat penat
tapi syiok jugak kenkadang walaupon muke toye kepenatan (abih ilang seri ai..)
asyikla menggelakkan lecturer
sebab dulu asyik menggelakkan student kan..

skang dok mendengar orang kate,
'apela dr ni..ape la dr tuh.. i don't like him..bla bla bla bla'
aih..ni la katenye menengok dr sudut yang berbeza

sile nyanyi gaya sm salim
dulu lain skang lain
kalu dulu cikgu skang jadi student...alahaiiiii

Wednesday, October 14, 2009

pull pull pull

Wednesday, October 14, 2009
huwarghh..
stresspull
amende guwe buek niiiiiiii........

wahhhhh

wahhh korang kan...
syiok gelak2 ngan 'soroption' kitorang kan?
hahaha..kalo nak tau, itu jugakla modal kami budak2 kelas
seminggu tak abih2 lagik bercakap
'lela yang indian pon, tak paham...u jothi, ader mix indian pon idok paham...apatah lagik kami yang takder bau-bau bacang dengan indian. laaaaaagikla haram nak paham' wakakakakakaaka

skang laaaagi tercungap-cungap wat esemen
esok ader anta report esemen
beserta presentation
again...utk topik yang menj*engk*elkan jiwaaaa
bioreactor!!!!
yiiihaaaaaa...mek ngah terkial2 memahami term2 and condition
jua sedang terkial-kial memikirkan formula apekah yang cube disampaikan
benak jap pale
aiyoooohhhh, aja2 fightoh!!!!!!

moh nengok meja kecik ku
(dah tak lalu dok meja study..sheera dah fully utilize tmpt itu..rajin kan die??? tp skang die udah tergolek atas katil jothi....kehkehkeh)

see see...rajin dak?
terer dak?
esemen yang susah ini cuba dihabiskan dalam masa 2 hari
uwahhhh..tepuk tangan kuat2 utk aan
memang hebat tahap dewa
sile lihat dalam kotak merah itu
secawan godang air kopi eh
bukti mek berusaha keras menahan ngantuk!!

huwaaaa...minggu depan lagikla nak nanges
i have 2 tests... on monday n tuesday
then presentation and submission of written report of another subject *yang kitorang tak sentuh lagikkkkk*
on the next day nye
dan hujung minggu ni ader event pulak kat rumahhhhhh
huwaaaaaaaaaaaaa

eh eh ingat lagik dak cerite pasal lecturer yang ai kate suke mengangkang lam kelas
tp ai tertunjuk gamba die mengepit????
ala...ni dan ni hah
weeeyyyy, die ni single lagik weyhhhh
*wink wink*

Thursday, October 8, 2009

wakakakakaka gelak guling-guling sampai menangis

Thursday, October 8, 2009

live update from class of bioreactor yang tak paham amende

skang aderla dalam kelas

kelas ni kelas yang paling tak paham
biologist n engineers selalu kepale tak same kan kan kan kan?? ngeh ngeh ngeh


tapi dah 2 slot nak gelak guling-guling

hari ini sahaja tau!!

tak kire minggu lepas lagik

*gelak dulu sebelum sambung cerite*
kahkahkah

adoiyaiiiii
kenapelah universiti ini meng'hire' lecturer yang stok2 bile bercakap...
perghhhhhh
pekat gile slanga h*ind*ia nyer
nak concentrate pon tak jadik sebab...
satu hal aku tak paham ko cakap hape
satu hal kelaka

dahla subjek ni susah nak paham
struggle nak paham topik dah satu hal
ni nak struggle paham natang ape ko cakap
kahkahkahkah

dok gelak2 lagikkkkkkkk
la ni tatau ape ke name lecturer ni

maapla gelap..bulan malap sket

meh mek bagi contoh ape ke yang disebut nye
mechanism = mikinism
adsorbtion = adjobzen
sorption = soroption
apekah????

waduh2...cer korang jadik kitorang
nak gelak ke tak??? *gelak lagik sekali* kahkahkahkah

astaghfirullah..gelakkan cikgu, x baik x baik not gooooooooddddd


maafkan saye

bukan taknak menghapdet cerite2
mahupon mereply komen-komen korang
tapi saya adalah tidak cukup napas
ni arini nak kene anta lab repot
malangnya tak siap lagik
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

p/s : this is the cost to get a scroll of degree. chayo aan!

Friday, October 2, 2009

salam semua

Friday, October 2, 2009
walaupon udah berhari-hari raya pertama berlalu
aan tetap nak mengucapkan
selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin
buat yang mengenali diriku
andai terlanjur kata...
terkeji..terumpat
dan yang sewaktu dengannya

mintak maap versi jawe :
luputi dengopuro seng akeh-akeh
see...i can speak jawe wut??? :)

huhu..maafla..mek memang selalu tertinggal keretapi
org lain dah rasa muak tengok kuih raye
mek baru terhegeh-hegeh nak bukak balang
kikikiki

sebenarnye mek tengah dup dap dup dap nih ha
pagi ni ader presentation
slide baru siap malam tadi
la ni baru nak tengok ape mende yang haku buek
muahahahahahahhaahah

saye aderla sangat malas!!!
esemen aderlah beratur mintak dibuat
kalaula depa bulih bercakap...meraung2 dorang soh aan sentuh dorang agaknya
mengejar deadline setiap minggu
sangat mengharukan

sile la doakan presentation ku pada arini
tenkiuh

*ingatkan nak cakap sepatah due je... berpatah-patah plak :)

Tuesday, September 15, 2009

teka tekuk

Tuesday, September 15, 2009


apekah yang bile naik takmo turun dah?

eh tak gheti2 nak turun ke wehhhhhh??

Monday, September 14, 2009

kami membela penjaga...jangan main-main dengan kami!!

Monday, September 14, 2009
sesape berhajat nak buat jahat dengan kami
baiklah pikir seploh doploh or beratus-ratus kali
sebab bilik kami udah ader penjaga
penjaga bukan sebarang penjaga
penjaga suke muncul tibe-tibe
walaupun tidak diseru
jangan main-main
nanti buruk padahnya oke..



.......................






.......................





tada......

hahahaha...name dalam cadangan????
mama vogue!!

die sangat baik
die nak jaga sheera yang sakit
tapi die hanya mampu memandang kecomelan dan mengiau-ngiau
~meowwww...meowwwww<<---- tomei je budak niiii~

eh esok kite kuarkan cerite teladan...
buat baik dibalas baik
buat jahat jangan sekali
kisah benar terjadi di depan mate

p/s : owh..iori sudah ader pesaing

Saturday, September 12, 2009

kehidupan terlampau kami

Saturday, September 12, 2009

sesungguhnya kami sedang berusaha gigih
segigih seekor semut mengangkat berbeban-beban gule
kerana sesungguhnya kami
sangat-sangat kepinginkan nasi lemak enak
owh nasik lemak

dan sebagai tukar ganti
sekiranya mahukan nasik lemak
by tomorrow...
by hook or by crook
kami kene siapkan lab report microb yang sengal
do or die!!


kerana itu
kami mencari kofaktor
bagi menutup mata dari terus memandang katil
akhirnya..... kami menemui enzim yang super powerful!!

bear putih lambang kecerahan ojed dan akbar selaku pendorong semangat
*owh terasa kami itam cam arang!*

namun akhirnya enzim terdegradasi pulekkk
tergolek menyembah laptop

.......
.......
......oh
N.A.S.I L.E.M.A.K
keranamu nyawa dipertaruhkan
keranamu rela kami berjuang
demi nasik lemak yang berlemak-lemak *adaptasi dari lagu keranamu malaysia. sila nyanyi sambil berdiri*

p/s :mulai waktu ini sehingga saat kami dapat nasik lemak, sape tunjuk gamba nasik lemak kat belog die..memang kitorang sumpah jadik nasik lemak :-P

Friday, September 11, 2009

oi ape ni oiiiii

Friday, September 11, 2009
picture was shot by this single mingle girl

ape yg korang pikir heh?????
ni hasil kerja tangan kitorang nirh
hasil minggu lepas
5 pompuan punye keroje
hasilnya banyak menatang nir
berkoyan-koyan

apemende la kome pikir?
itu namenye yeast yang telah diimmobilizekan dengan menggunakan alginate beads laaaa
ato istilah mudahnyaaaa
mauripan yang telah di'freeze'kan pertumbuhannya
dengan menggunakan jelly-like mende
sepatutnye kene buat bulat-bulat
tapiiiii

lain pulak jadik!!
godang-godang pulek tuh
amazing kan??
kehkehkeh


Thursday, September 10, 2009

syahidnya seorang pejuang...

Thursday, September 10, 2009
susah rupenye menjadi pejuang
lagi-lagi bile berada dalam perjuangan yang tiada henti-henti
2 jam straight tanpa persinggahan
owhhh..menahan ngantuk
terpaksa kugagahi jua

guys,
sekiranya anda bertemu makcik berpangkat propesor ini...
untuk pengetahuan
beliau mampu bercakap tanpa henti
selama 2 jam
atau mungkin lebih


dan hasilnya beginilah....

'termenung agaknya ternampak ayam golek lam bayangan...'

fesbuking

dan gugurnya seorang syuhada'. selamat belayar ke syurga sahabat...hiks

ni ha budak atas ni..
bulih tak
time kelas
die sms kak dilah
'nak gi surau..nak tidow'
sile imejin how suffer we were..