Thursday, November 18, 2010

hai hai hai

Thursday, November 18, 2010
firstly, nak mintak maap kat miss yaty
sorry yaty, nak buat your tag tapi enggak kesempatan....
bizi n capek banget deh, aduhai...

ni nak menempek2 gambo-gambo *eceh macam ader*
ader mende nak ditaipkan
tapi gambo takleh transfer
gigi biru *bluetooth* nye setting dah kelaut (-_-*)
encik mekanik komputer nye kebizian
*ehem!!! encik akbarrrrrr tolong amik tindakan selanjutnye*

banyak nak cerite
tapi sume dah lupe
siyesli bizi tahap dewa
ngah bertarung kat lab
bersilat ngan flasks, chemicals, n machines
habih masel2 kuar *okay, ni ekzejeret je*
bile ader masa terluang, maka ai pon mensibukkan diri dalam dunia drama korea
terus terbuai perasaan
walaupon tak sehebat sorg ahkak bernama farihah
gagagagaggagagaga

eh dah dah
ai nak balik
sebelum tuh
sempena raya aji yg tak abih lagik
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
udah2 la tuh main dam aji *errkkk ape kene mengena tah*

time kasih encik gugel. tatau gamba sape aku sebat. hoooo, rindunye time qurban dulu2. slalu nyebok mase ayah nak semelih menatang an'am ni. pastuh main ngan kawan2 kat surau *cewah konon rajin gi surau time kekecik. skang????*

p/s :
bace tak paper due tiga hari ni dok sebuk pat obes ngan overweight? *insap jap...*
lets mam sehat pehni
tgkla nanti ai rajen ai korek2 ape kite bulih try utk memaintain gaya makan sihat
ader org kate ai kelihatan lebih kurus sedikit sekang. okay, bulih makan daging sekilo skang. hahahaha

be kat tengah2 eh


weyh jangan dr kiri ke kanan... dr kanan ke kiri okay!

Saturday, October 23, 2010

petua kesihatan dan kecantikan

Saturday, October 23, 2010
hai hai hai.. ai kembali lagi dengan petua petui kecantikan dan kesihatan
walaupun diri sendiri baru nak amalkan... tetap ku nak kongsi
sharing is caring katenye kan
sape nak bace.. silekan
takmoh sudah
ele.. yg fomfuan sure nak scroll down kan? tahu dah... tang tantek lajuuu je
takpe, ai paham sebab ai pon fomfuan =)

petua kali ini melibatkan penggunaan lemon
kenape lemon?
sebab lemon sekarang bulih didapati dengan mudah dan murah di pasaraya
beribu-ribu lemonnnnn
tak caye? gi ah tgk sendiri
lam 70 posen sebijik.. dolu2 singgit lebih, kekadang dua hengget sebijik hokay!
dahla susah nak dpt
mahal??? eh ko nak sehat ke idak ni?? nak cantik takkkk????

apekah benefit nye lemon?
oh..sangat banyak dei
ai tak terkuasa nak mentranslatekan sebijik2
korang berpinau mate plak nak bace banyak sangat
tapi ai bagi la secara pendek2 intipati nye yeh


tajok : lemon.. asid yg menjadi alkali di dalam badan


sifat alkali ini sangat2 bagus sebab kebanyakan makanan dan minuman yg kita consume adalah bersifat asid
jadi.. alkali adalah sangat diperlukan untuk meneutralkan/membalancekan kandungan asid dlm darah

kandungan :

lemon is a rich source of vitamin C, also contains other vitamins such as vit B, riboflavin & minerals like calcium, phosphorus, magnesium, as well as proteins n carbohydrates
it can be extracted to be a healthy drink especially when taken in the morning

kebaikan :

antara kebaikannya yg sangat2 ai nak highlight ialah keupayaan beliau *lemon* untuk detox bahan2 toksik dalam badan
so..bile da detox, barulah sihat
dan menurut sumber di web yg akan dilinkkan di bawah ini...
kulit akan menunjukkan sinar yg pertama hasil penyahtoksikan ini
barulah glowy glowy gitu kan..
oh, ia juga membantu untuk rejuvenate kulit kite, act as anti-aging remedy, remove wrinkles, and blackheads. suke tak?
lemon ni bile diapply dekat areas of burns, it can fade the scars n acts as cooling agent thus reduces burning sensation on the skin
*i tried this one n it works! i applied on my pimple scars. trust me, it works* ha... bagos tak? bagos tak?

kemudian.. beliau juga bisa membantu masalah digestive kite...
hoi hoi bape banyak makan... kalo simpan tara bagos weyh
kumpul2 tara bagos, toksik belaka
kasik buang sume
hahahha

disebabkan ia kaya ngan betamen C, maka ia bulih membantu untuk fight2 cold, asthma, alergik, tonsilitis n sore throats
bile digunakan externally ia boleh membantu kite untuk membuang sisa2 hair product, n menstopkan nose bleed...

lagi.. ha, ai tau uols sure suke bile kate lemon boleh membantu menurunkan berat badan (boleh dicampoq madu)
boleh jugak control blood pressure
aids in dental care oso can
untuk ibu mengandung juga, ia nye bagos untuk membina tulang baby
due to its potassium contect, it wil nourish the brain and nerve cells
ha.. good meh?

so.. how much should i consume this lemon?
sure memasing tanye kan?
here u goes dear :
if u're a healthy person with 70 kg or less, it is recommended to have juice of one-half of the lemon squeezed, twice daily
if u're weigh more than 70 kg, juice of one whole lemon shud be preferred.

so, moh start our day with a glass of room temp, lukewarm to warm, lemon water first thing every morning! <<< hey, it's a tip from chinese ancient medicine k?
sebagai permulaannye, ai udah membeli menatang di bawah ini dengan harga ~RM16 (kot??)... sebijik mcm kat bawah, kat ikea

ape lagik??? moh le kite kang2 pehni tengok2 kafu, giant, tesko sume out of lemon, korang belasah!

Friday, October 22, 2010

kembali ke pangkal jalan

Friday, October 22, 2010

hoih, nyaris2 takleh masuk blogspot
nyaris2 melupakan password
sungguh gitu skali
punyelah jaman batu haku menghapdet ini belog

urm.. sebenarnye hati nak berbelog
yelah.. kat sini lah tempat teman nak meluah rasa
tempat teman nak kongsi cerite, idea, bla bla bla
tapi macam tatau nak tulih ape.. cemana?
lagipon.. macam udah bosan melihat2 ini belog
rupenye same dulu kini dan selamanya
sampaikan url kat sebelah pon idak terhapdet *pemalas piang ni!*
haih.. nak tukau template idakle teman reti
*mengeluh* *eh mengeluh lagi* *dan mengeluh lagi* (-_-)
haih incek akbar..silelah ambil tindakan.... *sambil buat muke paling kiot di seantero dunia*

lagi satu...
teman sibuk skang
melayan perasaan
tekanan jiwa dan raga
ditambah perasaan bergelora
cinta separuh nyawa

cube cakap cemane haku tak cinta separuh mati tgk senyuman plastik ni?
ahhhh.. ko cakaplah die buat plastik sejeri ke.. pakai susuk berlian permata ke... suntik botox ke..
pedulik hape haku
janji die hensem!
muahahaha
*incek akbar... tumpang lalu!*

p/s : playful kiss memang comel

Wednesday, September 29, 2010

pelik tapi benar

Wednesday, September 29, 2010
kadang2 aneh
bukan kadang2
tapi memang aneh
bila...

situasinye begini
a dan b berkawan..
atau berpersatuan ke atau ape2la
kemudian a keluar atau tak aktip
b memang takmo berkawan ngan a
hahaha.. funny isn't it?

atau...
a kenal ngan c through b
konon2 berbisnes
baru bincang2
kendian a mcm masih pikir nak join or not
c dok kejor2
bile a tak jadik join.. terus terang kat c
terus c hilang jejak
fesbuk pon ditendang
hahahahahah.. kelaka?

entahla
faham bile ko berkawan...
tapi x derla kamcheng kaw2 gitu
kene kontek sokmo
takderkla maksudnye nak sms or call 24/7
but.. it's funny bile hal2 gitu berlaku

u don't know when u need them...
sometimes, people who r not around u...
they r the ones that will be with u when u need someone
betul tak?

raya dah nak ke penghujung

sorry kawan..
dah nak hujung baru nak muncul
ni namanya pemalas gile
kasik pelempang sama ini pompuan!

*lempang*

okay
sempena raya nak hujung2 ni...
nak ucap....


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN

dengan pesanan..
oit, open house jangan lupe jemput guwa haaaaaa..hiks

haaa... ni moh kite boh gamba
cube teka apakah ini dan dimanakah ini???


Wednesday, September 1, 2010

giler penat

Wednesday, September 1, 2010
patotnye nak balik kampus skang
tp da melepek kepenatan
ttbe aura rajin hinggap
habis tok nek barang lam bilik ku hangkut
letih tahuu mengemas bilik
byk khazanah rupenye..huhu

ttbe tingin nak daging msk lemak cili api
buatt yg pedas kaw2 punyer
miahahahahaha
tgkla misi ptgni brjaya atau tak
kalo esok tak ku tempek cite pat sini
antara duela
either xmasak
or masak tp xjadi
kehkehkehkeh

letih letih letih letih
airrr airrr airrr airrr
hoi air nak mandilah bukan minum
haku pose la!

Friday, August 27, 2010

menu on 16th ramadhan

Friday, August 27, 2010

sebelum tunjuk gamba kasik terliur...
nak mengucapkan
selamat menyambut nuzul quran
peristiwa bersejarah buat umat
kekalnya al-quran buat pedoman kita semua

okay..
let's nengok menu semalam
sile bersedia menahan kecuran hahhahaha
as usual i buka posa alone
huhu.. pathetic yeh?
no la.. okay je
bulih ai melantak sensorang.. miahahahahahha


so menu adalah sikit je semalam

1- kari ketam meletup2 nyer berapi. memang nak buat pedas sikit tapi last2 terpedas banyak.
berjaya menggunakan susu goodday. ader gak cam teringin nak gune susu HL tapi kang kari berperise vanila pelik kowt???

ketam telah disebatikan dengan bendi, kentang dan tomato. kelihatan likat kari ku.. perghhh

2- sayur kubis + buncis goreng. namanya nak menghabiskan sayur2 kat peti ais
3- tomato, pon nak mengurangkan stok kat peti ais =)

so.. itulah menu semalam
oh disusuli air lemon sejokkkkkkk
dan semestinya berbuka dimulai dengan kurma
sunnah Nabi tuuuu

tapi kan.. semalam kan saye kelembikan
tak turun surau pon ikut terawih
terawih kat rumah ngan kepale toing toing pening
penangan kari kah??

Thursday, August 26, 2010

menu on 15th ramadhan

Thursday, August 26, 2010
sebenarnye semalam punye semalam (kelmarin)
stat bukak posa sensorang
housemet bizi semedang..
so semalam punye semalam macam malas nak masak

terus zasss pi bazar ramadhan seksyen 17 kowt? *yg dekat ngan uia pj*
dalam pala otak dah pikir nak beli rojak pasembor
okay.. kite jalan2
oh, nak bagitahu, thn ni adalah tahun gi bazar paling sikit
masuk yg ni baru 3-4 kali kowt

dan eksaited tengok sume mende kat bazar
last-last terbeli ~rojak-yong taufu (seb bek sikit je)-popiah mahal (pat keping 3 hengget!)-buah-buah~
habisla lam 15 hengget
(gile membazir)
sampai kereta.... pandang je bungkusan2 itu......
'sape nak makan banyak2 niiiiii???'
time buka.. tak habis pon
bawak ke sahur pon tak habis

dan akhirnye semalam cube mentanamkan azam...
moh kite masak sendiri walaupon dok sensorang

lagik pueh ati n jimat kowt?

so merayap la pi kat tesco
end up habis 30++ hengget
hep hep hep
bukan habis membeli barang basah banyak okay
ai banyak habis beli susu HL sampai 2
beli minyak masak

dan yg paling mahal.... olive oil. huhuhuhuhuh

kesimpulannye beli barang basah utk masak cume tak sampai pon 10 hengget
yang memang bulih masak berulang2. hahahahahahah
dan hasilnyeeeeee........

maaf la ye.. gamba kelihatan tidak menselerakan sebab gune kamera henpon cikai je

menunya adalah
1-sambal kentang, tauhu(kecewa tempeh dibeli tak cukup masak jadi ganti dengan tauhu), dan ikan bilis yang diadun sebati
2-telur bungkus
3--ulam-ulam ~bendi rebus dan tomato
4-oh.. ader jugak ai masak bubur kacang hijau. tiada dalam gambar sebab sorokkan beliau dalam peti ais supaya nyaman dingin

weeee.... kenyang alhamdulillah
oh.. saya makan ratah laok tanpa nasik
habis kesemua juadah waktu sahur
kecuali bubur yg bulih kusimpan lam fridge
bercadang nak buat kuih kasturi baki bubur ini


cerite tentang masakan ini
saya cube menumis menggunakan olive oil.
org kate lebih sihat *fakta sains sebenarnye*

ternyata bau tumisan lebih enak

kemudian tentang bubur

saya tak menggunakan santan
sengaja nak mengurangkan kolesterol
jadik kite gantikan ngan susu
saya bukan peminum susu putih ya rakan2
jadik saya taktau susu ape yg sedap
selame ni beli susu ceklat or stroberi HL
jadi semalam pakai susu HL yg putih
tak teringat my fren (jothi) penah cakap bahawa susu HL itu berperisa vanila
dah masak baru terasa pelik bau die
bile makan...
ternyata rasa die pelik sebab tak sama dgn bubur kacang hijau biasa
tapi tapi tapi
ternyata rasanya sangat menggembirakan dan mengujakan saya
tak percaya cube la buat... =)

Friday, August 20, 2010

ramadhan tiba

Friday, August 20, 2010
aih, udah seploh ramadhan
sekejap je masa berlalu
amacam geng?
ade tuang terawih?

memang dah lambat
but kate orang puteh..
better late than never
cewahhh

ahah...
selamat berpose
ampun dipinta dr hujung rambut ke hujung kaki
jom kite tingkatkan amal ibadah
ramadhan datang setahun sekali

pssssttt.. ai masak hampir setiap hari tau sekang
syok pulak
tapi taktau la tahan bape lame kan.. kihkihkih
mau share2 kah resepi??

resepi terbaru semalam ...
1-ikan cencaru masak sambal
2-kacang buncis tumis
3-telur bungkuih
4-cucur udang rangup krup krap krup krap

amacam??riak di situ.. =)

Thursday, August 19, 2010

ini adalah sticky mode entry. latest entry di bawah..(kalau ade)* taye nak update blog list

Thursday, August 19, 2010
aan *bukan nama sebenar*
universiti tempatan
malaysia
_____________________________________________________________

pembace yang memiliki belog
seluruh dunia
alam semesta

permohonan maaf sambil merayu

merujuk perkara di atas, adalah dimaklumkan bahawa saya yang bernama aan *bukan nama sebenar* ingin membuat permohonan maaf secara terbuka kepada mereka yang mungkin terasa hati kerana aan *bukan nama sebenar* masih tidak menghapdet blog list di sebelah walaupon telah bebulan masa berlalu.

hal yang demikian kerana aan *bukan nama sebenar* mempunyai masalah kekangan masa walaupon yang sebenarnya aan *bukan nama sebenar* adalah seorang yang amat pemalas.

oleh itu, aan *bukan nama sebenar* memohon jasa baik pihak yang berkenaan untuk memaafkan aan *bukan nama sebenar* serta meninggalkan link blog masing-masing di ruangan komen di sini supaya aan *bukan nama sebenar* mampu untuk menghapdetkan link di sebelah pada masa yang akan ditentukan kelak. kerjasama tuan-tuan yang baik hati adalah amat dihargai dan didahulukan dengan ucapan trima kasih muah muah muah.

yang benar, tepat, dan jitu,
aan *bukan nama sebenar*

pleaseeee *sambil membuat muke kiot mate blink blink*

Wednesday, August 4, 2010

hari lahir

Wednesday, August 4, 2010
sile wish kat saye


tapi....



..........




...........




...........




belated la... miahahahah
sebab besday ai 30 julai nan lalu
kikikiki


soo... terima kasih ini diucapkan kepada :

pertama sekali... sah2 ibunda terchenta pojaan hatiku
puan hajah jamaliah safar yang telah melahirkan saye ke donia
dan menjaga saya sehingga saya besor anak gajah ini =)

kedua... ayahanda terhensem seantero donya
tuan haji mohd assa'ad hj mohd amir
yang telah mendidik membesorkan saye

ahli keluarga yang lain... yang menyayangi adindamu nan comel
dan garang dan lasak ini
lalalalalallalallala

*ehem*.. buah hati kesayangan *ehem*
encik rahmad akbar syamsir
yang telah sedaya upaya hendak menterperanjatkan gepren
tapi gepren menolak2 sehingga rakan subahat beliau telah mengkhianati program
dan terima kasih sebab tak penah lupe my besday
dan sayang saya walaupon bak kata awak...
*i'm not a romantic person*... yeah, u're not romantic but plastic. kahkahkahkahkah
okay.. sile jangan montah ye kawan2

seterusnya kepada rakan-rakan
jothi dan shairah yang membelanja ku memakan stimbot kat ampang yang sodap
dan kite makan sampai nak muntah belahak
termasuk ozaid tunangan si sheera yg membantu menjayakan program kezutan besday ku

nway.. thanks to all yang mengwish
thanks a lot
muah muah kat korang
theeeeeehhheeehhheeee

Monday, July 19, 2010

bahagia

Monday, July 19, 2010
besar makna bahagia tuh
aan nak bercakap makna bahagia pon... perghhh susah tuh
well, tiap org ader definisi tersendiri tentang bahagia
right??
sila la setuju sambil angguk-angguk kepala. sile angguk sekarang! *hehe*

ape pon definisi nya
bahagia adalah sesuatu yang sangat bahagia
eh ape kau merepek ni aan!
ok ok salah.. kembali ke mode waras

*bertukar!*

dah waras...
ok, bahagia adalah sesuatu yang semua manusia carik
dan kau adalah tak waras kalau mencari ketidakbahagiaan
errr.. paham ke?

kenapa nak dicari bahagia?
sebab kau nak hepi laaaa
takkan tuh pon nak bagitahu?
kalau orang tanye..
apa yang kau akan cakap pasal bahagia.. wahai aan?

*berfikir bertafakur sejenak mencari jawapan*

bahagia adalah sesuatu yang sangat indah
mampu memberikan ketenangan
dan mampu menangkis segala gundah
bahagia itu...
mulanya di hati
dan tamatnya juga di hati

Monday, July 12, 2010

hati?

Monday, July 12, 2010
kawan..
tahukah kau bahawa aku amat terluka denganmu
dan tinggalan luka itu amat dalam
malah lebih jauh dalamnya
daripada kawah hentaman meteor di arizona

kawan..
aku sudah lelah
tak mampu untukku membiarkan diri ini
menjadi seperti sang penunggu
menanti untuk terus dilukai

kawan..
tiap baris kalimatmu
tiap tutur katamu
tiap satu gerakanmu
aku tak mampu menangkisnya lagi

justeru itu kawan.....
tinggalkan aku
sendu sendirian
duduk di bawah pohonan sayu
mengubat luka sendiri

*eceh.. tetibe plak menjiwang sambil merosakkan bahasa melayu. sasterawan negara bace.. mau depa saman aku! haha*

p/s : ini sumer ciptaan semata

kawan alam maya?

kamu seronok tak ada kawan di alam maya?
seronok?
tak?
entah?
sendiri jawab laaaa
ke korang tak paham kawan di alam maya tuh ape?
untuk menurut kamus bahasa cik aan, kawan di alam maya adalah....
kawan yang korang kenal secara urmmmm.. maya?
tak pernah bersua muka
tak pernah sua pipi
eh eh eh .. suke korang ye

okay.. as for me...
seronok la kowt
dulu-dulu semasa usia remaja
aderla masa zaman sekolah menengah..
saya sangat suka berchatting
saya seronok dapat kawan baru
yerp... i'm the type yang sgt frenly
ngan kuceng pon ai frenly
ngan anjeng tepi jalan je tak berani
takut kene geget

saya suke..
kadang2 berkawan...
siap kol2
tapi kol kat rumahla
ai takderk henpon zaman sekolah :)
memang seronok
and pada aan...
kadang2 excited lebih
rancak borak berjam2
free utk bercakap apa shj sebab tahu...
die tak kenal aku, aku tak kenal die

yes.. sumtime aderla perasaan terbabas-babas
tapi.. yerla...
nama pon kawan di alam maya
aan jenis mudah suke org
but utk jatuh hati cinta perasaan?
owh... itu adalah sesuatu yang sangat sukar
so.. yang terbabas tuh, masuk balik gear reverse
hehe

sekarang?
kawan maya... adalah kawan blog
fesbuk pon i'm very selective
ntahla
mungkin usia dah tak berapa nak remaja
jadik perlu lebih berhati-hati

so... ader cerite pasal kawan maya korang?

Sunday, July 4, 2010

it's been a loooong break

Sunday, July 4, 2010
haha.. i guess u miss me? *bluerkkkk.. aan si perasan*
ya ya i know, i took a very looooong break
and i know u have soooo many questions
haha... again! aan si perasan

okay, my recent progress
what eh?
urm.. i just started my research around a month ago?
eh eh.. no, it's not a biiiig project
it's juz a simple mini project for my dissertation
which i supposed to finish it within 6 months *errr.. is it possible my dear supervisor?? ehe*
and i'm quite supprised to know that i started to like lab work
hahaha.. soooo not me!
it really exciting
but when it comes to materials... urgh, it makes me sick!
u know wut?
i've been waiting for my enzymes n other things for a month
and i'm stuck in the lab doing nothing

okay.. forget about my lab

here i'll tell u another story
i watched prince of persian alone
yes..A.L.O.N.E
that's my first time and i feel kinda..errr.. i shud say.. i enjoyedwatching movie alone
hahahhaha.. so weird

n during my MIA
i watched lotsa movie
karate kid... the backup plan... knight n day...
consider as many la kan??? hahhahahhaha

okay.. yesterday...
we *my family* had a party of air kelapa
huih, sooooo refreshing
juz imagine.. my sis kupas kelape for 2 tandan okay
dont play-play.. hihihi
mabuk2 yamseng ngan ayaq kelape
n feel dizzy at the afternoon
but still... i went to jakel at shah alam with my sis
i like jakel shah alam...it's really huge
it is the best
and i dont like kl punye outlet
x best.. baju tak tantek..hahha

hoyeh.. we had so much fun
we enjoyed our shopping time together
u know wut.. my sis can be a good company to shop at those kind of kedai
juz imagine... we bargained for a chiffon kain worth RM68/meter
and they gave us only RM55/meter which they said that was the price for designers only
see see.. we saved RM13/meter you know?
hahahahahaha... worth it kan???
ohhh ofkoz that's not for me
uhu... i cannot afford that pricey material maaaa..hihi
lagiii.. RM25/m for a RM30/meter satin ape tah
dan macam2 lagi
another manager siap nak bagi kain rege 400++ for only 350 kat kitorang
and that price is for a meter only... not for 4 meter okay
gile kau
mane nak pakai baju mahal-mahal gitu
tak kose ai okay
end up.. for total, the manager gave us another 10% discount
hebat tak hebat tak??
ala.. ekceli dapat banyak diskaun sebab one of anak tokei tuh my sis dah kawtim laaaa
but tell u.... i oredi kopak
i spent a lot for my bajus *err... with 's' means banyak baju*
and oso for my sis in law n niece

note : hasil beli belah = 1 for my blouse, 2 pairs of baju kurung for me, 1 pair of baju kurong for sis in law and niece, and 1 pair for incek akbar punye baju melayu *yippiiiiiii*

woahhhhh.. if only i had millions of ringgit
incek akbar... take note pleaseeeee

p/s : i got a pair of english cotton... yes yes yes!!! tak sabor nak tunggu siap

Thursday, May 27, 2010

alhamdulillah

Thursday, May 27, 2010
macam biasa..
banyak event tak update
ujung minggu lepas gi besday parteyyyy kak wani
sila ke belog beliau untuk bacaan lanjut
bulih jugak ke sini
memang very the vogue la beliaw kan
note : kek pulut kuning tuh ai yg tulun orderkan bersama rendang ayam ... hiks. nak jugak gitau

alhamdulillah
result 2nd sem dah keluar
alhamdulillah sujud syukur kepadaMu ya Rabb
walaupun agak jatuh sedikit.. masih ditahap yang .. serba serbinya syukur la
tak menyangka result seperti itu dalam keadaan kepale otak agak mengong
waktu final memang taderk semangat nak membaca
emosi terjejas
alhamdulillahhhhhhh result nya alhamdulillah

Thursday, May 20, 2010

pasangan

Thursday, May 20, 2010
jangan dimimpi pasangan sempurna
kerna insan sempurna memang tak wujud
carilah pasangan yang mampu memberikan kesempurnaan
dan menyempurnakan kekurangan diri kita

-theorangelily-

yeah... memang kalo ditanye tang pasangan impian
lima ploh nam mukesurat belum tentu cukup
tapi kita lupe
tak ada manusia yang sempurna
dan kita lupa
kite mencari kesempurnaan orang sampai terlupa kekurangan sendiri

bak kata orang..
jangan diharap wanita sebaik fatimah kalau diri tak semulia ali
jangan diharap wanita secantik zulaikha kalau diri tak setampan yusuf

pada aan..
aan memilih dalam mencari pasangan
ye, saya mudah suka kamu kamu dan kamu
tapi utk jatuh cinta.. bukan semudah a..b..c..
saya tidak mencari kesempurnaan seperti lelaki dalam novel
tapi kalo dapat yang mcm dlm novel.. oh bonus namanya tuh (eg : hensem, kaya lagi bijaksana)
saya mencari pasangan yang mampu menyempurnakan hidup saya
bulih memahami
menyokong
dan memibina personaliti yang lebih positif

renungan bersama...

eh kenape mengarut hal2 cinta?

Friday, May 14, 2010

die datang dengan lenggang lenggoknyaaaa....

Friday, May 14, 2010
hurei hurei
dah lama ditinggal
yelah... orang tuh asik ke pontian

dua minggu di pontian
sampai satu hari..
dapat kiriman dr kampung halaman
ayahanda si dia jatuh sakit
huhuhu... cuak kami di sini

balik kl sehari uruskan pape yang patot
eh tak sampai sehari pon
sengah hari je
sempatla makan2 nasik lemak sat
terus beliau pulang kampung halaman

dan hari ini beliau pulang
hoyeh hoyeh
menari dengan gembira

nak amik kat lcct or kl sentral
lcct or kl sentral
lcct or kl sentral
lcct or kl sentral
lcct or kl sentral

urmmmm...???

Saturday, May 1, 2010

haih dunia belog

Saturday, May 1, 2010
ingat lagi entry ini?
yeah.. beliau telah membuat kenyataan terbuka
she's brave enuf
i salute her
that's wut we shud do
if there's sumting wrong sumwhere

and now..
kecoh pulak hal2 partying
i dont know who-when-what
but still
kenapelah ader manusia ber PHD
kalo PhD terhormat takpelah jugak
ini setakat perasaan-hasad-dengki
hoih.. dunia maya pon nak dengki2 ke?

tulah manusia
sedangkan adik beradek pon bulih berparang-parangan
apatah pula bukan sedarah sedaging
tapi cukup-cukupla

rimas la aku dengan dunia sandiwara perbelogan
tak bulih ke...
juz aman damai aman makmur tenteram?

nyaman jadi blogger picisan
setakat menulis untuk kepuasan sendiri
maka setakat ini tiada sampah-sampah
alhamdulillah
eh eh jangan ader yang berniat nak jadi sampah
gua malas nak layan
ngah pening ayam ni
nak exam makanan plak
ohhh... i love food
the prob is ..
i hate when the it's about exam

khas untuk incek akbar

dear awak yang baik hati lagi hensem menyengat jiwa
tahukah awak betapa awak lah manusia paling baik di alam semesta ini??
tahukah awaklah yang terpaling comel seantero alam ini
tahukah bahawa awaklah yang paling paling paling sabar dengan saya selama ini?

oh.. sesungguhnya..
bilakah kamu mahu pulang
saya tak sabar sangat sangat
tak sabar untuk menatap
terlalu tak sabar
berdegup degup jantungku
dub dab dub dab

bile nak balik???


nak tengok iron man 2

huhu

Friday, April 30, 2010

sudut wayang yang dah berkurun takde

Friday, April 30, 2010

hahaha ai bosan ai ader duhet ai tengok wayang
kalo tak.. dediam sudah
hahah.. tipu tipu
sebenarnye kalo ader yang MACAM best baru gi
baru-baru ni gi tengok cite tendang
eh eh kick ass
ceh ceh

orang kate macam best

maka berbondong-bondonglah manusia bernama aan ni gi kat summit je.. saje alih angin seronok sebab tak ramai manusia
eh pasni korang janganlak kejor ke summit

kang ramai plak ttbe..
aan plak susah nak nengok muvi

keji dak permintaan itu?


okay enuf wif mengarut-ngarut

moh kite nengok itu kick ass
kisah aderlah bermula dengan monolog budak lelaki bernama dave yang asyikla kene buli kat sekolah
beliau bercita2 nak jadik superhero
but mind you.. superhero in this muvi isn't like other superhero
no mutant
no superpower etc etc
dipendekkan cerite
...
budak dave ni gi beli baju buruk kaler ijo nak jadik hero bertopeng
sekali masa 1st time nak menstop kan kejahatan
beliau kene debik dengan sangat kejam*ouch*
sampai patah2 tulang dan masuk besi sampai jadik macam wolverine *wow.. hawttt*

lepas tuh beliau totap la nak jadik hero
kali kedua menjadi hero.. menjadik you!

masuk youtube bagai

wahhh.. terus ader fan club kick ass glemer!! *ttbe nak jadik superheroin!*
but die ni tak kuat tak macho tapi lembek cam taucho... hahahah


dipendekkan cite, ader 2 real punye hero n heroin
big daddy n hit gurl
uwahhhh.. kerna dendam bersarang di hati..
ku menjadik superhero katenye

owhhh. memang sangat kewl due ekor ni
especially that hit gurl
good job dear chloe moretz *eh ye ke namanya ni?*

ahh.. citer superhero mustila ader orang jahat

orang jahat dalam cite ni bowtak you!
anak beliau naik kereta mustang pulak...

k.. takat tuh je. sile tengok sendirik sangat2 disyorkan 4/5 stars but please please please dont bring kids along with u eh sangat super duper ganaz nak mati

entry bergamba untuk korang

okay fine
ai know they are not as cute as your cats (maybe)
still,
they are the cutest in my heart
or shud i say in "our" heart
aaaaaa.... miss them soooo much


alololo renjiii. die ni kalo merajuk or sakit sebab terjatuh ke ape, sure buat gaye gini main main main.. tetibe pukkk, jatuh terjelepuk nak tido alalalala my anak lembuuuuuu. tinge die beso kan? beso sangat sangat. muke macam musang. cube tengok idung die. sebelah kaler fink sebelah kaler itam
tengok area beliau. banyak betul tali rafia. kompom plus soheh depa main sampai bersepai
"hi.. my name is haru. please pronounce it correctly. i'm not haru biru but call me H.A.L.U = halu" <<-- that's wut she says
tahukah korang gara-gara entry ini (i guess)
malam itu.. kekanda terchenta sepenuh hati terus mensend gambo budak-budak ni
yayyyy!!!! sayang kekanda sebanyak-banyaknya


tahukah anda?
budak-budak ini memang tak gebus
tapi adalah kesayangan sekeluarga
even masa my mom, dad n sis gi umrah baru2 ni (ai tak belog kan. lupe bizi dsb. :P )
dorg sms n call.. tanya ape tau tak?

"kucing sihat???" aiyooo

mari baca perbualan di antara aan dan keluarga tersayang :

dialog 1
aan : budak2 kurus je...(err.. budak2 is referring to those cats)

ibu : badan dorang memang panjanglah...

dialog 2
aan : budak2 kuruslah... (again..budak2 is referring to them)
ayah : badan dorg memang panjang. macam emaknya


*see.. see.. dorang backing budak2 tuh tahu tak?*


dialog 3
akak : tadi budak2 tuh pecahkan pasu
aan : haaaa?? pasu mana? sapa yang pecahkan?

akak : yang kat depan.. yang RM sekian sekian hengget tuh
aan : haaaa???

bersambung pulak ngan ibu...

aan : dengor2 cite kuceng pecahkan pasu ye???
ibu : aah dikkk.. ibu kat luar. tetibe dengar bunyi jatuh. ibu masuk.. laaaa, pasu dah pecah. ntah renji ntah haru sebab oren. yang kelaka nye.. terkebil-kebil die pandang. takut agaknya. hahahaha

aan : hahaha... pastuh?
ibu : yang kakak pulak... boleh tak die cakap, eh eh pandai pulak kucing ni pilih tak jatuhkan pasu yang lagi satu *pasu lagi satu merujuk kepada pasu yang lebih mahal*. ader plak..
aan : hahaha.. ntah pape


seeeee.. sume sayangkan kuceng2 ni okay...
sebab memang dorg ni kire macam penghibur hati yang gundah gulana

cewahhh.. penghibur hati la konon

padahal dorang la penyepah berjaya

abih kain dalam bilik jahit ibu bersepah berterabur

abih bunge2 hiasan tercantas

abih sarang burung dalam rumah robek

abih pokok bunge kat luar jahanam sebab korang berdansa adek beradek kat situ

abih setaman daun pandan kat belakang korang hancurkan sebab korang main futsal kat situ
disayangi jugakkah??


dahla jothi kate : "aan.. u punye hierarki dah jatuh lagi rendah dari kuceng2 u"
caittt

eh mane gambo omaknye si iori mori?
errrmm.. kasik anak2 jelah enteprem eh?
eh.. bulih plak hapdet sokmo si aan nirh???
*exam 6 hb.. hahaha wink wink*

Thursday, April 29, 2010

hapdet secare pantas.. eh pantas ke???

Thursday, April 29, 2010
beberapa hari lepas..
isnin kowt?
kereta ku kene langgar
huish.. terkujat eden
incik akbar bawak kereta
"dammmmmmmmm"

ahhhh, sudahhhh
kene langgar pulokkkk
dahla nak cepat
nak kene gi bukit jalil nganto incek akbar
kene plak langgar
nak pulak stress musim-musim exam
memang lah muke ketatttt je kan
nasib la kau dik oiii
seb bek abg akbar kau ader dik oi
kalo tak memang ko dah kene maki hamun kot
harharharhar harun

check2 sensor je tercabot
amik no bagai.. belah.. gi bukit jalil
petang tuh gi perodua
aih, ngan bumper, body kemek sket
aiyoh.. tanye2 537 hengget kauuuuuuuuu
padahal taklah dasat sangat
bile ko telek belek barulah nampak
*tapi kawan2 ai tau betape ai membenci melihat kereta ai cacat cela.. ngeh ngeh ngeh.*

seb bek budak tuh tanggung semua
dah dpt pon cash
lega tapi aderla jugak rasa bersalah
macam mahal jekkkkkkk
korang rasa cemane?

eh eh terrrr...panjang plak membebel. huahuahua

Friday, April 23, 2010

R.I.N.D.U...ape bunyiknye anak-anak..???

Friday, April 23, 2010
iye.. rindu bangat
rindu serindu-rindunyer
dengan budak-budak nakal

renji si super duper hyperactive..
geget kengkawan sampai kengkawan luke parah ilang bulu tengkok

kuro si kiot miot manja alolololo comel. rindunyeee...
panggilan manja : anak lembu. muahahahha

haru (sebut=halu) si bulu lembot. dulu lemah gemalai sekang ganaz giler
see die tido macam katak pemalu tutup muke

eh ni bukan budak
ni omak budak eh.. si comot momot iori

huhu.. rindunye
mane kakak kesayanganku..
kesianla adikmu di asrama ini
udahla tensi belajo
rindu pulak dengan budak-budak dan mak budak-budak ni
silela menggunakan aplikasi henpon N97 canggeh manggeh ko
amik gamba dan mms
ini arahan okayyy!!

p/s : janggal lame tak buh gamba kat sini.
tambahan 1.. rindu jua dengan incik akbar. beliau telah melarikan diri ke pontian. huhuhu
tambahan 2.. budak2 punye gamba adalah beberapa bulan lepas. sekang sudah memanjang

Tuesday, April 20, 2010

kali ni serius tensen

Tuesday, April 20, 2010
ok.. jangan ader yang kate 'dah biasa dengar aan cakap camtuh bile musim exam'
kali ni serius aku tensen okay
jangan nak kate aku over exaggerate..
silap2 makan penampar jepun dr aan
ada paham?

selang pekse 1 dan 2
dua hari je
lepas abih exam 1
kompom aku nak tido
dan berehat

sem ni tak sempat stadi awal
keje sangat tak reti putus-putus
dahla sem pendek
beban sangat banyak
belaja sangat super duper banyak
okay... nota setiap satu tebal seinci tak termasuk jurnal
ohhh.. gila

dan tadi tengok soklan tahun2 lepas
cam tak penah belaja
ada ke patut die suh wat esei berdasarkan jenel
ingat otak ni ader chip simpanan mikro ke
bulih nak store setiap satu jenel
aih, nota pon ntah sempat ntah idak bace
dahla die idak menerangkan teknologi berkenaan ape
kendian bg soklan kaw kaw

siriyes, guwe tensi
pagi tadi makan nasik lemak dang wangi
kenyang sampai ke tengahari
tapi tengahari tensi
terus beli coklat... oh makan snickers dan cadbury
sekali arung
dah kenyang berganda
tambah lagi..
teman incik akbar makan
dan akupun terjebak makan sekali
makan nasik plak
akibatnya...
sekarang aku sudah senak perut
dan tensi lagiiiii

Friday, April 16, 2010

bila kita ada di atas

Friday, April 16, 2010
masa mula2.. masih kat bawah
time tuh mengutuk sumpah seranah orang yang kat atas
kata org kat atas tuh lupa diri
ha.. sekarang ader kat atas
sendiri mau ingatla
itu perkara biasa
in any situation in any condition

dunia belog pon same
yeah rite, dulu diri sendiri pon macam teruja gile2
wahhh.. si polan A dapat duhet riban riban from XYZ
sipolan B dpt sponsor dr si ZYX
perghh.. mate juling2 ni nengok
dan timbullah satu semangat
'aku juga mau ape yg die ade'

tapi sekarang.. bile pikir
ahh... malas
komitmen aku pada belaja lebih tinggi drp theorangelily
bukan maksudnye tak sayang theorangelily ini
tipu.. ai sayang gile ngan theorangelily
tapi to gain sumting i have to loss someting
wic in my current situation
i would rather loss my belog *separuh hati* than my study
gile ape
kalo setadi tunggang tebalik aku kene bayor 100k for now
sape nak bayor?
ko? die?

sekarang jadik isu
pelopor or whatsoever
yeah, i do agree...
she's not the pioneer
aku tak kate aku tak suke die
or aku tak kate aku suke die
bace betul2..
aku aderlah neutral
dulu aku PERNAH kagum gile dengan die

aku setuju bile kamu berada di atas..
jangan lupe kamu pernah berada di bawah

dan bile dah di atas
jangan sekali2 menipu
lupe agaknya karma ye
jangan mengiyakan sesuatu yang bukan milik kite.. x baik ooooo
pulangkan hak itu kepada mereka
mereka yang berhak itu sendiri tidak mencanang
jangan disebabkan kamu dah ade di ruang paling atas.. kamu beranggapan kamu bulih menipu seantero dunia
ingat lah.. manusia sekarang ni bersepah yang cerdik
informasi di hujung jari

macam kamu kate dulu
hidup ini ibarat roda
kadang kat atas
tup2 esok lusa tulat sape tau.. tersungkur ke bawah
manusia ni banyak ragammmm

aku x kisah die dapat itu ini
sedikit pon tak terlintas kejelesan
sebab aku percaya rezeki itu Allah yang tentukan
dan insyaAllah rezeki aku sedang aku gali
sebab itu usaha die
"man jadda wajada"
tapi kadang2...
bersederhanalah sentiasa

aih.. entry berani mati tol lah arini
jangan ader yang nak mentembak aku ye
aku nak exam ni
menulis entry ni dianggap melepaskan ketensionan
dengan harapan jerawat di dahi hilang terus


Monday, March 29, 2010

selfish

Monday, March 29, 2010
bile berkawan
biar ikhlas
tidak mengharap apa2
yerp.. itu madah biasa

tapi sebagai manusia
kadang2.. kite akan teringat
bile kite memerlukan teman
maksudnya dalam keadaan yang amat-amat memerlukan teman
kita ditinggalkan
dan disitu baru kite tahu
mana intan
mana permata
mana kaca
mana gelas
dan mana kawan plastik
ataupun sepastik???

saya tidak memerlukan perhatian penuh
tapi cukup sekadar sekilas pandangan ihsan
sebagai seorang sahabat..
kepada seorang teman

terima kasih kawan!!

Tuesday, March 23, 2010

kenape kamu berdengki

Tuesday, March 23, 2010
takderk kaitan dengan aan
tapi semalam dpt panggilan telepon dari seorang kenalan
ade orang berdengki katanya
maka dihantarnya makhluk Allah
nak bagi beliau menderita

kenape begitu sekali?
tak ada hati perut kah kamu?
atau ada perut ke depan, tapi hati tiada?
akal fikiran kamu letak di mana?
letak di tempurung kepala lutut kah?

tak payah tanya dalam mana iman kamu
kurang-kurangnya...
tak ingat Tuhan ke?
bersekutu dengan syaitonirrajim
syirik namanya

sudah-sudahla tuh
kawan-kawan semua...
ingat ye...
jangan berhati busuk
ingat Allah
*mengucap dan beristighfar*

Wednesday, March 17, 2010

perlukah aku menangis

Wednesday, March 17, 2010
mari kite senaraikan satu persatu

Test

1- test dr tan - 22 march 2010
2- test dr sar (ikan again!!) - 30 march 2010
3- test dr yusnizam - 5 april 2010

assignment / presentation / lab report

1- animal biotech (10-20 pages.. yay!! mari merepek)
2- food biotech (report on visit to nestle)
3- food biotech (presentation of report)
4- plant biotech practical report
5- plant biotech practical presentation

on the way nak dapat

1- assignment dr yusrizam
2- practical report on animal biotech

so... can u tell me how bizi i am rite now??? huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

and to make it worst, our final exam will start on 19 april

~~~cries~~~

Thursday, February 25, 2010

ucapkan gudluk sekarang jugak!

Thursday, February 25, 2010
akan menghadapi ujian ikan-ikan mengawan
petang ini jam 2 petang
huhu
sudah berape ari status pesbuk asyik tang ikan
huhuhu
ikan oh ikan kenape engkau susah

Wednesday, February 17, 2010

hati ini berbelah bahagi

Wednesday, February 17, 2010
rasa macam sangat sukar
membuat pilihan adalah sangat-sangat sukar
dan tidak manis seperti menghirup air tebu
sememangnya bukan mudah untuk membuat pilihan

jalan dipilih ada dua
pilihan pertama menyenangkan tapi memerlukan kesabaran
pilihan kedua menyiksakan
tetapi ia keperluan
jadi?

malaslah nak servis kereta
jadik sok rumah diam2 sudahhhh
carik jenel dan bace
untung2 bulih donlod muvie
kehkehkehkehkeh

maafkan saye.. saye nak menghapdet belog secare bergambar
tapi cable camera tidak ditemui
ohhhh

Saturday, February 13, 2010

dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali

Saturday, February 13, 2010
kakak kepada shairah a.k.a sheera
iaitu Sanisah Abdul Razak
telah kembali ke rahmatullah jam 657 pg ini
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 beriman.....


alfatihah


Thursday, February 11, 2010

maanyak ektibiti

Thursday, February 11, 2010
hahaha
kate bizi
baiklah ini entry namanye sekali arung
*ye.. saye buat auto publish*
ni ngah berehat2 drp membace buku
penat jugak membace
bukak2 je ngantok
cube bukak nobel
3-4 jam stret tak rasa ngantok ponnnnn

ahah
banyak cerite sebenarnye
31 jan was our 4th anniversary
hepi belated enibersary to us
adiah pon dah dapat a week before lagik
ahahhahah
dan sudah sentiasa menemati tidurku
wahhh, dah pat tahun kite ye incik akbar
unbelievable unsangkarable
huahuahuahua

iori dah beranak kan tiga ekor anak
ceh ingatkan 5-7 ekor
perut besor semacam
rupenye perut die memang banyak lelemak
cehhhh

dan dihari selasa
mek berpeluh2 ketiak badan semua lah
kereta mek terkonci kat ikea
konon nak release tensi pas test
sambil menikmati sepenggan meat ball
bile melangkah ke keretaaaa
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

later2 ai cerihik okay

sangat super duper extremely bizi

aih, kalo tengok tajok kat atas tuh
kalah perdana menteri
super duper bizi kunun
cehhhhh.... kalau malas katakan malas
tidak lah perlu mengalas-alas
eh eh amende niiiii
sah aan dah merapik

sebenarnye seminggu due tiga ni bizi sikit
asyik siapkan 1 esemen yang perghhhhh.. mensakitkan kepala
kene bace current technology okay untuk diagnosis penyakit
penat mek nak mencarik jenel
sampai ai yang sakit.. errr, sakit kepale lah!

kemudian bermula minggu ini....
bagai nak pecah kepale
test-test bermula
selase baru2 ni test food biotech
perghhh.. segala macam mak nenek makhluk halus *bace=makhluk seni=mikroorganisma*
semua name2 mikrob prof keluarkan
cis cis cis
cube bayangkan
cemane nak hapal
contohnya Leuconostoc mesenteroides
haaaa.... aku hengat mesen aje
mesen rumput hengat la
cis cis cis cis dan cis berjuta2 kali lagik
belum lagik methalophylus *entah ape ntah ejaan pon x pasti*

ni esok ader lagik test ni
owhhhh Agrobacterium tumafaciens
owhhh vir genes.. vir A, G, pshsyytttytwywt
haraplah maklum akan kebizian perdana menteri yang seorang ni
sekian.... terima kasih

eh eh lupe
tolong doakan

1- kakak kepada sahabat baik saya, shairah (kak sanisah abdul razak a.k.a kak long) disahkan mengidap ketumbuhan otak. beliau sudah menjalani pembedahan buang tumour n diikuti minor operation. masih di wad icu sg buloh. tolong doakan kak long... pls pls pls....

2- doakan saye nak test tomorow

jasa baik tuan-tuan dan puan-puan amat dihargai

untuk sheera dan keluarga,
semoga tabah menghadapi dugaan
kita usaha yang terbaik untuk kak long!

Friday, January 29, 2010

sumpah tak paham

Friday, January 29, 2010
amende la macikni ajar
mek x paham oke
ngantok adlh punce utama

life from lecture hall. gigih connect to wifi
susah menaip dr enpon

Wednesday, January 27, 2010

mengalami tekanan

Wednesday, January 27, 2010
hoh... tekanan nak siapkan esemen
sekali tunjuk kat encik akbar mintak die review
jawapan die
'ni ape the whole ni quotation je? mane from aan?'
*kate2 aderlah diubahsuai supaya tidak kelihatan begitu menyakitkan..huhu*

terus mood ilang
terus rasa nak delete semua
huhu.. susah payah ku memahami natang makhluk yang seni
sebegitu kau komen ye encik akbar
baiklah.. akan ku edit sepenuh hati
supaya kau terkejut di petang ini melihat hasil yang incredibly impressive
baiklah baiklah
ini cabaran ya??
kite lihat petang ini progress

entahkan sempat tak aan nak buat ni. riso
esok full ngan kelas
jumaat pon same
petang jumaat nak kene antar dah
perghhh.. ngantok plak
tumpang lalu!

Tuesday, January 26, 2010

corat coret

Tuesday, January 26, 2010
hari ahad (240110), ai gi ke kfc kl sentral
saje la kan nak jumpe kak wani
die ader buat gath ngan blogger2
tapi ai kenal kak wani sorg
eh eh aderlah aan kenal wawa, nuar (sebab kak wani selalu letak gamba die lam blog), n kak heze (mane eh ai kenal die... hehehhe)
punyela lame mek lemak eh eh lepak kat kehepsi tuh
dari kol 430 lebih kurang sampai kol seploh
amikkkk kooo
gegel2 bayor parking kat situ
hahahahah.. mahal gilos okay kl sentral
parking luar tuh dah tutup dah. cis!! terpaksa kopak bayor kat dalam
takpelah.. sekali sekala

gamba2 takderk coz ai nye kamera bateri kong
due2 plak tuh, sengal!
sile merujuk kepade blog2 di atas
hehehe
tapi ai gumbire
sebab kenal ramai kawan baru
nanti2 ai korek2 belog mereka n letak link kat seblah
*ceh link dah lame tak berupdet.. pemalas punye aan!*

okay, cerite lain
semalam kakanda menelepon
ananda iori telah selamat melahirkan TIGA ekor anak
owhh.. so sweet
syabas mere bete *ceh mode industan plak kan*
terus mengkoling2 mother *cewah mother kooo*
dan telah disahkan berite kelahiran

petangnye my sis kate
anak iori ader 3 ekor
sekor itam, 2 ekor oren
dan yang best.. kakak kate bulu cam lebat
yay!!!!!
tak sabar pulang menjenguk iori!


Thursday, January 21, 2010

kelakar

Thursday, January 21, 2010
cerita di bawah bukan untuk mengaibkan tetapi ini adalah kenangan saye.

it's damn funny!!! buat aan tergelak guling-guling


ini adiah pemberian kak dilah
saye adalah sangat suke bau die
mangiiiiiii sangat
and thanks to kak dilah
i really looovee it

kisahnye begini..
semalam masa mandi, aan nak pakai mende alah ni
then ttbe i found out that tube yilek
wahhh, masa tuh nak meraung pon ader
yelah, if kak dilah tau cemane?
tak ke die kecik ati?
menggagau okay mencarik kat bilik kot-kot terjatuh
kat bilik air tuh toksah kate la.. banyak kali tawaf dah
sampai akhirnye ku mengalah dan merelakan
redha katenye...
agaknya ader budak berkenan tapi x mampu kot..
okay fine, i'll buy it later

sekali pagi ni..
aan nak basuh baju kat bilik ayor
ttbe time nak membelek muke kat cermin kat sinki
ai ternampak kat bakul sorang budak which i baik jugaklaaa
ai cam menjenguk jeling-jeling manje gitulaaa
then i said, takpe nanti ai menjenguk semule sebab takkan la ai nak menggodak depan ramai2 kan..
lagipon, tak semestinye itu milik ku walaupon macam iye
okay.. juz nak tengok je okay, bukan niat nak amik coz tak pasti lagi it's mine

then.. after basuh baju
ai gi tengok n owhhh, budak tuh dah masuk bathroom with her toiletries la ofkos kan
oh kuciwa sebab tadok la sempat eden nak mengintai
tapi kan yang peliknye...

time aan nak cuci muke bla bla bla...
mende alah ni tetibe ader kat bakul budak lain

well.... doesn't it looks so obvious???
hahahahha... funny kan?
tak pro la dikkkk
akak tak marah ponnnn

and kenela bebel ngan sheera n jothi
'lain kali janganlah tinggal toiletries kat bilik air bla bla bla' <<---- macam nyamok. hahahah

Wednesday, January 20, 2010

percaye tak

Wednesday, January 20, 2010
baru mengomen sakit mate
kemudian tetibe semalam
alhamdulillah.. mate menunjukkan tanda2 pemulihan yang agak menakjubkan
dan kalo tepat anggaran
by 1 week dah bulih pakai lense semula
bai bai spek.. ko berkhidmat di waktu malam je
sebab malam comot takpe
siang orang nampak... malu!! hahahaha
dan maafkan saye doktor
kalo seminggu dah okay.. saya taknak berpantang lense selama 2 minggu
ceh, menderhaka betol lah aan!!

okay..itu pat best
yang tak best... sekarang badan sudah panas
tapi gigih update
entah tetibe rajin update
*sehari satu entry kire rajin kan???*

sebernarnye nak buat esemen
yang berminggu dihadap tapi langsung x gerak
eh tipu.. sehari habis satu perenggan.. kahkahkah, tak signifikan langsung
tapi sebab tetibe prof postpone tarikh penghantaran esemen
maka... lalalalalallalalalalal

Tuesday, January 19, 2010

makan secara tamak

Tuesday, January 19, 2010
semalam saket mate
eh sampai skang masih menderite saket mate lah
tapi malam tadi
rasa badan dedar-dedar
ahhhh sudahhh
takkan nak demam plak

jadi.. usaha yang patot dilakukan adalah

makan buah oren secara tamak
dengan harapan betamen c akan bermaharajalela di dalam badan
lalu membantu melawan penyaket2


jemput makan semuaaa

Monday, January 18, 2010

marilah menengok si dia kesayangan saya

Monday, January 18, 2010
sekang die adelah bunting tak tau berape bulan
tah jantan mane buntingkan die pon taktau
tau-tau perut dah besor
besor bagak plak tuh

owh lupe ah.. anak2 die yang tige ekor dulu..
nasib nya adalah malang
shiro si putih hilang diculik orang masa kat bangi
grg3uwhsyufdebhh punye orang

si renji badan panjang arwah sebab kene swine cat flu
diikuti oleh si kulo
owh i really miss them
dahla mati waktu raya
memang ku berduke betul lah

skang omak eh udah peknen lagi
tapi kali ni peyut memang gedabak gile
plus manje gile
yelah, orang kat rumah tuh memang manjakan die sesangat
including my ayahanda
kadang2 ai usik iori pon ai yang kene marah okey
dan ioyi skang tido kadang2 with me or my sis
siang memangla tidow sepanjang ari
perut dah berat sangat sampai malas tahap ape je

see.. moncet kan?? beliau ader peberet spot kat depan tibi. sat gi dok atas kusi atas ni. kang die ghase panas die turun tidow kat lantai. kang2 terlebih sejuk die tidow kat kusi kayu plak. gediks ni. biase ni. babab von kang!


Sunday, January 17, 2010

banyak dose la tu

Sunday, January 17, 2010
hohoh... sejak2 masuk um ni kan
cube kire jap
awal sem lepas bermule dengan batuk berbulan-bulan
siap suspected bronchitis walaupon rokok langsung tak kusentuh

awal sem ni pon bermule dengan batuk jugak
aderlah dekat sebulan kung-kang-kung-kang
ala... lame sebab heal sendirik
malas jumpa doktor
nampak sangat immune system agak lembab di situ

dan sekarang.. mate dah gatal-gatal
merah-merah
berair-air
sambil mengadap lappy ngan mate berair-air
sile lah jangan imejin
sangat menyeksakan okay!

Oh Tuhan ku...
kifarah dosakah ini??

Friday, January 15, 2010

M.E.R.A.P.U sebutannya merepek. memang mengarut tak reti mengeja

Friday, January 15, 2010
kamu tahu ape itu merapu?
teruskan bacaan sehingga ke noktah terakhir kalau mahu tahu

saya aderlah bosan
menghitung detik nak ke makmal
kalau orang kampong saye panggil laboratory or disingkatkan jadik lab
cewahhh.. hebat kan orang kampung saya??
gile bosan. laptop tak bawak
jadi??? ape kaitannya???

bile laptop tak bawak...

maka secara otometik
esemen takleh dibuat

eh eh dah berape baris ni anda bace???
tahniah la kerana berjaye baca sehingga saat ini
nahhhh... inilah die namanya merapu
sekarang sudah faham bukan maksud merapu aka merepek aka mengarut???

p/s : apersal ah bahasa baku yang kugunakan?? macam ape je

cara-cara mengubat luka

okay kawan-kawan
today i wanna share on how to make yourself feel better

mule-mule setelkan mende-mende yang penting utk dibuat waktu itu
i mean urgent punye hal
kendian.. amik sebanyak mane cokolat yang anda suke
atau minum susu
kendian....

tepuk-tepuk bantal
tepuk-tepuk tilam
kirai selimut
dan kemudian, bungkus diri dalam selimut
tido!!!

yes, i did it yesterday. sangat siok
lagi-lagi badan memang sangat-sangat penat
justeru memerlukan rehat
tido from 230... bangun sekejap kol 4
tido balik 430 dan kemudian bile bangun
terkujat nengok jam dah pukul 6
sampai rumet yang bernama jothi kate
'u macam knock out... tak sedar ape-ape'
hahahaha.. betul!!
agaknya kalo bom jatuh sebelah, sedar-sedar dah kene soal dengan malaikat. kahkahkahkah
eh eh ai tak introduce jothi kat sini yeh???
kang-kang ai stori mori pasal die ehhhh

seminggu yang penuh paksaan terhadap badan sehingga rasa penat
kemudian ditambah kekecewaan yang tahap max
tido adalah ubat paling ampuh
selain munajat pada yang dilangit

anda bagaimana???




Thursday, January 14, 2010

K.E.C.E.W.A. bunyiknya kecewa. tahu apa itu kecewa???

Thursday, January 14, 2010
dear my lovely blog,

today i found out that i'm being cheated by my 'considered as' best buddy
and i really really really disappointed
damn!!!
ops, sorry my blog... u'll see lots of harsh words after this
i juz need a place to vomit it out. sangat sakit simpan sorang-sorang


entahla....
sayang sangat ngan member
she/he baik
yes, ofkos la takder yang sempurna... he/she ader kelemahan
but as a fren, sayang die... kene terima baik buruk
tapi die berubah baaaaanyaaaaakkkk sangat
sebabkan satu faktor
C.I.N.T.A

i kene accept the fact that love can change sumone. yes, that's true
even cinta boleh ubah kerasnya batu menjadi selembut sutera

tapi tapi tapi

janganlah kerana cinta
hidup diperjudikan
kasih keluarga dikorbankan
demi mengejar kasih seorang kekasih yang masih belum pasti

dear my fren *i know he/she wouldnt read this.. it's juz a hope*

'saya terima awak memilih kekasih awak tuh... tak kisah siapa pun pilihan awak. it's your decision. awak yang nak hidup dengan die. but plz dear.... jangan terlalu ikutkan degil dan kepale batu awak. lihat dari mata hati, fikir dengan akal sempurna. kasih keluarga jangan diketepikan demi cinta. jangan terlalu mengikut kata hati. okay fine u tipu i. i telan kecewa ni sorang. that's fine. cukup dulu kite pernah berbicara tentang ini. i dah taknak tegur lagi. cume satu yg i nak... please please please, letakkan rational over your emotion.... '

maybe i shud stop thinking about him/her. sebagai kawan, akan ku doakan yang terbaik. full stop.

Wednesday, January 13, 2010

separuh masa

Wednesday, January 13, 2010
ni sebenarnye semalam nye entry
tah kenape tak keluar
intenet bengong la tuh time ai nak publish. cisttt
tapi sebab dah buat... tetap ku letak jugak

separuh masa pertama adalah bersemangat
kate tajok adalah food biotech
harus bersemangat bile pat makan kan
tapi prof aderlah suke bercakap non-stop dari lam 930-1130
kendian separuh masa kedua... aan dah takderk ati
cehhh.. penat okeh
cemane prof itu bercakap tanpe henti???????

dan pagi2 status di pesbuk ku

'atas nama studi ku berseru namamu semangat'

hai hai hai
semangat semangat
datanglaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

gym

wah, aan pegi gym ke?
hahahhaha.. pegi tapi main2 sekejap n bersembang ngan pakcik kat situ
banyak info menarik
memang syok ah
apasal masa kat ukm dulu langsung tak terniat nak gi gym ah?
urm skang ni maybe faktor jarak yang dekat tahap dewa ngan gym
menyebabkan aan tergerak ati nak gi
ape taknye... pusat sukan unibersiti depan kolej je
kalo tak sehat memang nak kene debuk la kan.. kehkehkehkehkeh

ok juz nak tau
sape bulih komen
pompuan tak elok eh gune machine2 kat gym
benarkah?