Monday, December 22, 2008

wayang minggu ini

Monday, December 22, 2008
mood menaip sudah kembali dengan kepantasan 15 juta urup sesaat. cewahhh, bajet laju. hikhik. rasa2nye kan cam nak buat review movie je ttiap minggu *mcm ko rajin sgt ttiap mggu nak carik movie*. cer tengok kat side ni ader "sudut wayang minggu ini"

amacam idea??? okeh tak???? so far..banyak jugek kan kite dah buat review?? rasa2 nye mcm nak buat la... ape pendapat korg? *plz drop your comment on this yehhh..tenkiuh tenkiuh*. tp kan..rasanye idakla ttiap mggu aan buat. bile ader cerite yg best ke tak best yg ditengok, ai bunyik la siren kat sini. kot2 bulih jadik panduan gituh kan. haaaa...okeh?? tp, kalo ttbe ai termarathon tengok muvi aje, ai siren la banyak2 kali tuh. al maklumla, time2 coti ni banyakla pulak keluar cerite nye kan? kang2 korg tgk bulan depan, ha...takdok cerite jgn plak nak serang. siap ko aku parang korg. hiks.

cerite melayu cam cicakman, mungkin idakla teman nak menyiarkan kat sini sbb incik akbar idakla minat...brainscan ke..idaklah kot. kot2 ttbe wayar otak putus kene gigit tikus, ha, kuar la cerite2 cenggituh. hehe

enuf bebel2 kat atas. la ni kite review sket cerite pilihan kali ni yakni YES MAN!!


a bit about this film : directed by peyton reed, and starring Jim Carrey and Zooey Deschanel. genre : cerite romantik komedi.

cerite nye mengisahkan seorg pekerja bank yg kejenye dok pegang stamp "declined" and "approved" sajor *seriously, ituh jek keje die*. beliau ni mcm takdork life..dah bercerai ngan mini die, stephanie lam 3 thn tp ala2 gile talak la gituh. mmg x bley jumpe ex-mini die..dan beliau ni jugak sentiasa bg alasan bile kawan2 ajak bersosial dan mmg sume org pon tau mende ni. die ni mmg tadok life laaa

hinggalah satu hari ni, kawan carl ni ygaanlupename ajak die gi 1 seminar "yes man". mmule takmo, pehtuh gi jugek. kat situ die kene buat 1 perjanjian, "apepon terjadi kene ckp yes". stat tuh life die berubah dan die jumpe gepren baru, macam2 berlaku yg kalo korg nak tau n bergelak ketawa, sile le pi tengok yeh

overall mmg best gilak. mcm madagascar escape to africa, korg mmg akan gelak gile2 la dr awal sampai akhir. masa aan gi tgk citer ni, ader sorg pokcik ni dok gelak2 kuat gilos. kitorg gelak tgk citer pon iye, gelakkan pakcik ni pon iye

5 stars to yes man!!! hoyehhh

7 comments:

Zaidi Zainal said...

kemain lagi si aan ni yek...asyik nonton saja.....

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to zaidi zainal : errrr.....syhhhhh..tensi bang. gi menonton la. skang kan cite ngah banyak. hikhik

puterikurekure said...

best ek?
hmm..nak tgk wayang...

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to puterikurekure : best saaaaangat kak. nanti gelak aje keje

rosealley said...

saye da tengok yes man dan sy sangat sukeeeeeeeee, lawak xhingat, tp sy xreti nak review muvi, so watla review 2, sebab sy pun tiap2 minggu akan tengok wayang(kalo xde halangan), so bolehla tgok blog nih sebagai panduan duluh berbaloi x nak tengok, heh heh

*ayu* said...

setuju kalau aan layan wat review..
best!
boleh la layan citer ni pasnih..

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to rosealley : yup2..sgt hepi. jim carrey lawak bangat. takderk sape bulih lawan kelawakan tahap tapir die tuh. ehehe..

okeh, kite akan cube ye???

misstheorangelily to ayu : okeh kak..ngan mandat yg diberikan..akan ku buat!! yeahhhh..poyo sudaaa