Monday, June 29, 2009

mari bersama2 optimus prime yang gagah perkasa

Monday, June 29, 2009

ha..musti korang2 bulih agak amende aan nak membebel
yeah..itu sudut wayang minggu ini mahu kembali
setelah berbulan-bulan menghilang
ala..sebenarnye aan taderk mood mau buat review pasal movie
sebabnye... aritu aan ader buat 1 review filem ape ntah tak ingat
gile punye semangat
sekali rupe2nye setelah sebulan baru aan pasan..
entry tuh tak keluar
gara2 aan lupe nak klik 'publish'
ahhhh..kesengalan betol laaaa

tp memandangkan diriku bercuti
dan masih lam mode ala2 bumblebee si kiot yang menangis lam transformer 2 tuh..
moh kite bercerihik sikit about transformer
korang udah tengok belom????
best woooo....
tp series susah gile nak booked ticket
hari rabu gi alamanda...dapat beli utk slot hari sabtu kol 10 pagi waktu malam???
aih....penoh manjang

eh eh aan ni melalut lebih2 plakkkkkkk
okeh2...let's begin the transformers : revenge of the fallen


Screenwriter : Alex Kurtzman, Roberto Orci, Ehren Kruger
Studio: DreamWorks Pictures
Starring : Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Isabel Lucas, Rainn Wilson, Matthew Marsden
Genre : Action, Adventure, Sci Fi


adalah ingin ku ingatkan bahawa sesungguhnya kisah transformer kali ni, adalah bersangkut paut dengan history transformer-human. ader jugak dengor orang kate transformer yang ni bosan. but as for me n incek akbar, we both like this movie very very very much. yeah, mungkin di awal cerita, ia agak membosankan, but sebagai penchenta sejarah yang sejati *uhuk2..geli geleman okeh*, kami okeh aje.

megatron kan ke udah kiok mase yang siri sebelum ni kan kan kan?so, si starscream ni amik alih ah tmpt die as ketua kat cybertron gitu. die berusaha gile2 nak mengidopkan kembali si megatron jahanam itu *emosi di situ* dan yes they did!!!! pehtuh, kome bulih agakla kan..ape kah yang terjadi? of cos le si megatron tak gune ituh mau membalas dendam.

oh lupe plak. pokcik optimus prime yang ensem lagi gagah perkasa itu telah membuat pakatan axis antara autobots dan manusia untuk menjaga keamanan dunia. gile machos je mejar apeke name ntah tuh. kihkihkih.

oh..banyak jugak watak autobot baru yang comel2 especially si kembar kereta eskem yang bergigi seperti tikus. series kiot nak mati. kehkehkeh.
kat lam citer ni jugak ader watak decepticon yang tua bernama jetfire yang insap mau memeluk pegangan autobot lalu meninggalkan decepticon. cewahhhh...memang best ah pat tuh sebab tetibe ader plak decepticon comel seperti seekor anjing chihuahua yang gatal memeluk megan fox.

salah satu klimaks aderlah...pakcik gagah perkasa optimus telah kembali mengadap tuhan...oh...nehi nehiiii

tapi kan..rerupenye ituh megatron bukanlah ketua decepticon sebenarnye......aan pon tertipu. jadik??? siapakah petualang durjana di sebaliknya??? ahaaaa...jeng jeng jeng.. SILE NONTON SENDIRI YAH? baru lah syiokkkkkkk


overall... 4.99 stars out of 5 *tader yg perfect kan???hehehe* dan yang best..lam cerite kali ni..banyak siot yang lawak. mmg tak rugi tengok.



so guys..sile dapatkan segera tiketttttttt sebelum cerite ini basi

0 comments: