Sunday, January 18, 2009

wayang minggu ini

Sunday, January 18, 2009
cerite ni dah lame sebenornye ditonton, before incek akbar balik pekabaru lagi *konon2 deting last before dipisahkan lautan laaaaa...cewahhhh*

tp, gara2 mood swing muing ku ituh, maka idakla ter'review' berkurun lamenye. okeh, citer pilihan kalini adelah OUTLANDER. hoho, sebelum terlupe, die punye classification is 18 SG okeh. sile JANGAN bawak kanak2 di bawah umor. x sesweiiii gitu


Director: Howard McCain
Cast: Caviezel, Jack Huston, Sophia Miles, Cliff Saunders (II), Aidan Devine
Genre: Action,Science Fiction
Run Time: 105mins


ceritenye bermule apabile kapal angkasa terhempas ke bumi norway di zaman2 vikings. dr kapal angkasa tuh, muncullah 2 musuh manusia : tentera dr dunia asing bername kainan *mcm nasik ayam hainan plak rasenye* dan seekor monster yg kalerpul bername moorwen.

moorwen ni..monster yg unik oke. korg penah tgk mane2 cerite ader monster yg memiliki lampu kat badan die?? hoh, takderk kan? moorwen ni ader taw!! siap bulih tukau kaler *mcm lampu liplapliplap tuhhhh*. but the problem is, moorwen durjane ini adalah bloodthirsty creature and smell like death. perghhh..mmule tuh mcm berdebar2 la jugak

selanjutnye adalah kisah perang antara manusia n moorwen durjana yg bukan je membuat onar kat bumi, sempat pulak beranak. chaitttt, x gune punye moorwen!!

kat cerite ni, ader la jugak pengajaran wpon keganasan tahap melampau yakni pasal kebijaksanaan membuat percaturan dan mengambil keputusan.

bulih tgk trailer kat sini : http://www.youtube.com/watch?v=ewBIp8uv58I

"jadilah raja dengan hati dan akal" <<---cewahhhhh

out of 5, i give 4 stars, incek akbar kedekut ooo, die kate 3 stars is enuf

yg tak best lagik masa ngah nonton, budak belakang kitorg masuk lambat tau. ader 4 ekoq semua. dahla masuk2 je bising..bau rokok kuat gile. busuk!!! pastuh sgt la horny. buduh!!! pat kiss2, bising kate ,"stim ah.." bangang bladipul!!!!! eiii..nak je aku hempok ngan henbeg yg berat 5 kilo ni


5 comments:

puterikurekure said...

ini budak sangat rajin tgk wayang.
:)

green apple said...

tu kalau masuk cinema ada adegan cium sikit pun nak stim, konfem mat remit.

*ayu* said...

pehal budak berempat tuh? siut jer!

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to puterikurekure : demi kemaslahatan awam.. senang kalo org len nak tgk. hiks

misstheorangelily to green apple : ohhoooo *sambil muncong mulut*
saya ineseng. tatauuuu

misstheorangelily to ayu : mmg kak. rasa nk bg penampaq

ak_0143 said...

haha
awat beg tangan 5 kilo? berat sangatkah?
ke masuk sekampit beras dalam tuh?>
ke mmg saja.. utk exercise purpose???

sila jawab soalan2 intrebiu saya sekarang juga!!!