Tuesday, January 6, 2009

sudut bersegi-segi

Tuesday, January 6, 2009

saje je buat tajok cam sengal2 ayam kan *ape salah ayam yg tak berdose menjadik bahan lam blog ni??*. sebenarnye terpikir nak buat baik sikit sempena tahun baru nirh.. hehehe. baik kununnnn

rasa2nye tak salah kan kalo kite berkongsi petua petui kat lam blog ni? drp asyik bace cerite merapu meraban, sekali sekala kite berkongsi info menarik yg bergune bagus jugak, iye kan? baruler bermenafaat *bermanfaat style org tua2 zaman dedolu ckp..kehkehkeh*. bulih jd multipurpose blog ape *korg hengat multipurpose vehicle je ado??*

maka dengan ini...saya ingin melancarkan satu lagi sudut bersegi-segi di theorangelily.blogspot.com ini yakni :

SUDUT RAHASIA ALAM

cewah..rahasia okeh, bukan rahsia. hikhik. sebab eja camtu?? takder sebab saintifik, just suke2. rasanye macam klasik gituh *tp aan tak tergolong lam golongan klasik yeh..ai mude remaje. awwwwww!!*

konsep sudut ni adalah penggunaan bahan2 semulajadi tak kirela buah ke, sayur ke utk kegunaan perubatan ke, penjagaan wajah ke...dan bla bla bla.. rasanye aan nak open la sudut ni kat semua org.. kang2 sape2 ader petua utk dikongsi, pe salahnye mengemelkan ke aan..
norfarhan85@yahoo.com

so..utk yg pertama ini, meh kite singkap rahsia kegunaan B.E.R.A.S. yaaa, beras ituhla, beras yg kite tanak jadik nasik tuh. makanan ruji kite tuh.. kene ke tunjuk gamba??


kegunaan lain beras selain utk dimakan adalah mengatasi masalah jam tangan yg dimasuki air. ha..camno tuh?? sonang yo tuh. ha, korg masukkan jam tgn korg lam beras tuh semalamam, pastuh esoknye musti takdok dah air tuh. jimat dan mudah kan?? magic kan?

cemano pulak kalo masih ader air lam jam tuh? aan bg xcdgn, simpan je lam bekas beras tuh sebulan..kalo tak ilang jugak, buang aje..beli jam baru. settle masalah air masuk lam jam. thehehehehehe

p/s : sebenarnye ttbe pk kan, kalo la takdok modal nak disumbat kat blog ni, atlis aan bulih google je petua-petui ni. ha..tempek yo kek sini. hihi. bijak laksana pendeta kan ai ni??? ngeh ngeh

3 comments:

ak_0143 said...

adeh!
sudut konon
kata tak mau meraban
nak cakap pointnya masukkan jam dalam beras je
tapi meraban punya la panjang!
aish!

tak yah gugle2 copy paste sume
nanti blog ini hilang keasliannya!

*tiba teringat ko tanya "asli ke banggg??"*

hahaha

lil^RED799 said...

beras kan sumber penyedutan (aku tak jumpe perkataan lain) air yg baik...
kalo enpon masuk air pon rendam ngan boras..... sat sat elok ler tuh

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to ak_0143 : ngeh ngeh. sekali sekala ape salahnye

ohh..google tp aku present in my style laaa....tak bley gak ke?? hehehe

misstheorangelily to lil^RED799 : penyerapan ke maksud ko? hehehe..ko dok kat uk, lupe bahasa melayu ek? ngeh ngeh ngeh