Wednesday, January 7, 2009

dua berita

Wednesday, January 7, 2009
hi..dah tengahariii, korg takmoh gi makan ke? posa ek?? aan lupe da arini seploh muharam. pepagi dah sedap togak ayor. hehehehehe

ader 2 berite utk harini. bad n good news. kome nak tau yg mane dulu?? kite layan good news dulu la erk?? kuasa menentukan kan di tangan ku, korg bace n komen sajor. lalalalala


BeRIta bAiK


theorangelily sudah ader semule emoticon. tak caye??
:minimo_05::bofu_11: :minimo_39::minimo_09::bofu_47::bofu_47:
betul kan???? hiks. tp kan..mane nak dpt lagik banyak2 yek? mcm x puas plak tgk tak byk. hehehe. aci tak tamak??

so..lepasni kite akan belajar sedikit demi sedikit utk make up kasik cun ini blog. ader sesape rela hati nak ajar tak? maklumle, saye ni bute IT. ngeh ngeh ngeh *time nak belaja kene la mengaku...kalo tak, haram aan nak ngaku. pasti ku meninggi diri. muahahahaha, tipoo aje*


bERiTa BuRukS

si keba tlh mengaku kalah. segala telur2 yg dijaga sudah tak terurus. 1 mende pasal ikan laga, time dorg bertelur ni, sang jantan akan menjaga telur2 ituh sbb kenkdg omak nye makan telur2 tuh *peribahasa baru : bagaikan laga makan telur2*.

so, apaknye kene jaga maintenance la kan... kene make sure buih2 cukup supaya telur2 ikan tuh bulih terapung2 kat belah atas permukaan. kalo telur tuh jatuh, si apak akan kutip ngan mulut *takkan pakai insang kottttt* dan buh kat buih tuh balik. kalo telur tuh ader kat dasar, telur tuh akan kesejukan *matikla froze bite* dan tak akan menetas. gituuuu, ada paham?

malangnye si keba bertuah ni, semalam je beriye die jaga telur2 tuh.. sekalik pg ni tgk, buih yilek!! telur ikan sume dah jatuh kat bawah. eiiii..geram tol ngan keba ni taw.

:bofu_39:dan yg penting... keba tlh memberi harapan palsu kpd diriku utk menjadi nenek ikan a.k.a memiliki anak2 ikan...huwaaaaaaaa

note to keba : lemah betol la ko nie. taula 1st marriage. sok2 aan rendam ko lam air kopi tongkat ali, nak?

10 comments:

puterikurekure said...

ala ciannyeeeeeee.......

meh sini nak babap keba.

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to puterikurekure : tuhla kak..rasa nak baling keba dr tgkat pat umah tuhhh. hukhuk

Chekgu BaniHassim said...

oit, kalau nk senang jadik nenek ikan, bela la ikan gapi byk2, mmg bulih beranak dpt anak byk2...tak susah pon...

mase tuh musti ko gembire jadik nenek gapi yg produktif..haha

lil^RED799 said...

aku kan... emoticon kumpol jelebih...
lepastu aku malas dah nak selit selitkan emoticon...

chotz said...

tu la ko keba.. dok gasak sgt ngn partner ko.. kan dah x larat nk jage telor.. aku rase kan aan patut letak keba dlm bekas berisi 100 plus.. amacam??

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to chekgu banihassim : errr..apsal member aku bela semua mati? pastuh anak2 die sume x menjadi jugak ek??? tolong ajar aku..huhu

misstheorangelily to lil^RED799 : apsal aku x jumpe nirhhhhh. takder emoticon lain pon??

misstheorangelily to chotz : air 100 plus?? owhh..menarik jugak. hikhik..aku suda tumbuh tandok

Diana-k said...

laaa aper kess si keba?? dier merajuk tuh...gadoo wehh..protes dah tanak jage telorrr.....

lily lotus said...

congrates for the gudnews n badnews :P

ak_0143 said...

hahaha
aku tatau napa
bad news ko lagi klaka
haha

tu la ko
nak anak ikan kene nuntut tau tak
ko kene nuntut ngn nenek rosnah mat aris...
ops!
*rosnah mat aris adalah sejenis ikan ok.. itu nama ikan kitowang setiap hari rabu*

'fuh, berjaya cover'

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to diana-k : huhu...kesian aku diana

misstheorangelily to lily lotus : huhu, thanks kak

misstheorangelily to ak_0143 : hoh...ko ader no nenek rosnah mat aris tak?? aku nak belaja lah!!