Monday, January 5, 2009

jemput makan

Monday, January 5, 2009

lapar kan? maklumlah, dah tengahari. tp td aan dah brunch. hehe. ni saje je nak mendera fizikal dan mental korg. ai tau uol ngah lapar tahap menggigil2. hiks...

lokasi baru bg theorangelily kali ni adalah nasi beriani gam putrajaya *abihla maria tunku sabri tabley carik makan pasni..hiks*. cemane nak pegi tmpt ni? aha..senang aje. kalo korg masuk highway dr bangi nak menuju ke arah serdang..ha, nampak pat tepi jalan die punye name kedai. kalau malam papan tanda kedai tuh kaler biru. ohh..lagik senang, die dekat area2 uniten tuhlaaaaaa...

kitorg dah selalu la nmpk signboard die..tp idakla bernapsu nak masuk situh kan. sekali hari sabtu lepas, ttbe perut mcm bg signal kat kepale otak soh masuk kat situ. aan ni nak makan soto ke hape. nak soh incek akbar yg makan nasik beriani tuh. sekali takdok pulak soto. makan je la nasik beriani.

sekali sampai..mak ngaihhhhh, banyak gilo ko. senak sebu perutku. hukhuk. pinggan gedabak, nasik banyak, lauk ayam ku amik dpt due ketul beso (mmg ape2 jenis lauk pon akan dpt 2 ketul beso)... huhuhuhu... "tambah tambun, tambah tambun", hatiku berbisik (cewahhh..siap berbisik lagik)


masa kitorg makan tak ramai makan kat situh. tp..periuk2 lauk mcm nak abih dah. ramai yg tapau bawak balik. mmg sedap la kot. kedai beroperasi kul 11 pg-12 mlm. ader live band waktu malam.. kugiran kot. mueheheheh


ni waktu live band. gue malas nak taip banyak2

kitorg masuk tuh mmule tak tgk rege.. pastuh tgk cutomer yg masuk satu2 bawak kete mewah. mmule estima...pastuh alphard. time tuhla ttbe otak terus berpikir "tgk rege..tgk rege..mau nye mahal..." . sekali tgk...errrrr, 11 hengget sepinggan yeh. wahhhhhh, nasib baik sedap. 4 stars from us (errr..semua star2 kami bagi out of 5 yeh, including wayang minggu ini)


7 comments:

Diana-k said...

uiiiii....slalu gak nampak kedai nie..mmg nafsu nak try tuh ader..tapi tak sampai2 laaa ke situ..

11 hengget satu pinggan ye? kalo tak abis mau kene hempuk kannn membazirr...

adenium said...

aan..kalau ko ngan aku buat rancangan jjcm tuh mau nangis MTS kan..hehehe

Zaidi said...

aAN...Tak berapa sedap lah aan briani gam dia....sebenarnya ada lagi bagus tu

Hot Mummy said...

sedap ke nasi beriani kat situ? ade lauk daging masak kurma x? my feveret lorrr...

chotz said...

oke la rm11 if dpt 2 ketul ayam & serving pon banyak.. boleh share 2 org kan??

ak_0143 said...

haa
entri cmni mmg haku marah!
arghhh laporr!!!!

tapi beta teratrik dengan jampi anda itu "tambah tambun, tambah tambun"
mana berguru ni??
haha

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to diana-k : yup2...ko makan sepinggan utk dua org pon xper

misstheorangelily to adenium : hahaha..nanti die tabik springgg kat saye kak

misstheorangelily to zaidi : ohhh..yeke?? kat bangi ader 1 yg saye suke...anje kat seksyen 15

misstheorangelily to hot mummy : cam tadok je daging masak kurma kak..

misstheorangelily to chotz : setuju yg amat.... nyesal amik 2 pinggan utk 2 org. nak muntah!!

misstheorangelily to ak_0143 : errrrr...kat ump ko x cukup makan ke? sane kan ader tanjung lumpur. sedap ape makan kat sane

jampi "tambah tambun, tambah tambun" tuhhh..diilhamkan di alam mimpi. muahahahah