Friday, January 2, 2009

wayang minggu ini

Friday, January 2, 2009
kali ni, demi memenuhi permintaan kak ayuthesun yg nak kan review cite bedtime stories, sanggup ku renangi lautan berapi. cewaaaahhhhh.. *kak ayu plak salah, walhal sindirik mau nonton!*

sebenarnye bukan mudah nak tengok cerite ni. dahla showtime asyik tak kene je. standard biasa, kol 5 or 930 mlm. errr, waktu pg ngan tghari idakla teman nak nonton, keroje le pulak kan. kalo kol 5 tuh, sah2la diriku jadik cam lipas kudung nak berkejar2. dan maksudnye kene la keluar opes awal *matikla ponteng keroje..hiks*. dan disebabkan saye adalah pekerja contoh lagik berdedikasi, makanye idakla teman nonton kol 5 ittew. kol 930?? tak larat..malam sgt. jd, opsyen yg ada hanyalah di kala coti2 sahaja

ha, time cuti thn baru plak...mmg udah ready2 nak tgk cite ni. demi kak ayu..hahaha, kene lagik kak ayu. budget sume org pi countdown new year, jalan ke midvalley mmg la lengang ya amat. syioookkk!!!

tp malangnye...


sekali sampai kat pat panggung.. gilo ko..beratur punye panjang. muncung aku pon dah keluar okeh. mane taknye...panjang sampai pat eskalator tuh ha. gilo tak gilo ramai. yg dorg ni pon dah dtg mid awal2 bakpenye? haihhh...tensen! kitorg makan *bekpes + lunch = brunch*, terus ca alip bot. pi loyat, setelkan yg tak setel..dan terus ke jusco cheras selatan. huhuhu...sian kami. takpe, demi kak ayu, lautan berapi kulihat seperti lautan ais. hekhek :P

okeh...ituh history cemane payahnye kami nak nonton 'cerita2 waktu tidow'

salah satu scene lam bedtime stories

cerite ni mengisahkan ttg skeeter (lakonan adam sandler yg sengal) yg bekerja sbg maintenance man di sebuah hotel terkemuka lagik glemer kat california. ekceli, hotel tuh asalnye adalah motel yg diusahakan oleh bapak beliau. bapak beliau ni pandai bercerita, tp xpandai menguruskan otel sampai otel nak bankrup. kawan bapak beliau (mr nottingham) beli motel tuh n diusahakan sampai berjaya. oh..kawan bapak beliau ni janji yg skeeter akan menjadi pengurus di hotel baru tuh

malangnye, en nottingham ni ckp tak serupa bikin. si skeeter ni dok la keje kat otel die sampai 25 tahun, tp as a maintenance guy. *kesian die*. tp nye die ni very the loyal okeh. ibarat menanti bulan jatuh ke riba...tp tak jugak jadik manager hotel

1 ketika ni, kakak die nak pi mane tah, die tgglkan anak2 die (laki n pompuan) kat skeeter. bermula la keje baru skeeter yg mane die jaga anak2 buah die waktu malam. wktu siang, kawan kakak die, jill yg jaga. malam2 je anak2 buah die mintak die bacekan bedtime stories..dr malam 1st dan seterusnye

then ape jadik??? ha..die ni bukan pi cerite pasal snow white ke hape. tp cerite rekaan belaka yg akhirnye menjadik realiti. haaa..camno tuh???

overall?? takla selawak yes man..but okla. lebih sesuai ditonton oleh kanak2. hehehe. tp cerite die suwiiiit!! ader part2 lawak yg bulih nak gelak, especially lakonan mantap oleh seekor tikus belanda bermata gadang yg namenye bugsy. 3 stars from me n 2.5 stars from incek akbar

ha, ape lagik??? gi la tgk..pnt ai taip nirh. hehehe

6 comments:

*ayu* said...

bagus! terbaik!
hahahhahaa....

ok lah... demi mu aan.. esok akak bawak anak2 sedara akak g tgk..
uhuks!

ak_0143 said...

teringin mau tgk citer ini
but the plot, mcm lebeh kurang sama dngn inkheart yang bakal kuar jan ni...
smua pasal buku

tgk la, bila ada masa beta pegi..

err 3 stars from bape tuh??

Xis said...

Hi.. never knew I got my link in your blog.. Thanks anyway... And happy new year to you...

qiqinz said...

Dear, feel free to visit qiqinz boutique ( http://qiqinz.webs.com )for a good quality of designer handbags at an afforable price ek

ayusolo said...

weyy...yes man pun aku tak tgk lagik tau...hahaha...

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to ayu : bagus kak..tak sesia saye buat review utk akak

misstheorangelily to ak_0143 : ohhh..yeke??? tatau la pulak... 3 stars out of 5 maaa

misstheorangelily to xis : errr...u're welcome xis . hepi new year to u tooo

misstheorangelily to qiqinz : orait...i'll visit later k??

misstheorangelily to ayusolo : waduhh..bizinye kamu mengalahkan pak menteri ya?hiks