Sunday, December 28, 2008

berita theorangelily ttg potluck

Sunday, December 28, 2008
27 disember 2008, PUTRAJAYA - 1 potluck gathering bersama redmummy.com telah berjaya diadakan dengan penuh kemerahan *kecuali org2 degil spt theorangelily yg tak mengikut tema merah*. party hu-ha-hu-ha ini dibanjiri oleh blogger2 yg dtgnye dr seluruh pelosok ceruk dunia. *ehhhh..korg jgn tak caye plak, org spore pon ader taw!!! rawkkkkk*

siap ader banner okeh... kabarnye sponsor dr kak ayu thesun yeh???? kak..kalo sok2 saye nak kawen bulih la sponsor ini banner yeh? hikhik

party potluck yang bertempat di putra perdana park ini julung2 kali diadakan oleh komiti gangbasmerah dan mendapat sambutan hangat lagi menggalakkan. kalau tak percaya..sile lihat gambarajah2 di bawah ini.

see...ramai kan? rugik yg tak hadir.. ni baru sebahagian okehhh

ha..kak red...kantoi buat ape tuh?? korek lombong yehhh?? heheheheh..lariikkkkkkkssss

para blogger dan keluarga masing2 *tak kurang juga teman tp mesra pon ader...* mula membanjiri tmpt terbabit seawal jam 3++. mujur hari tak hujan, sbb kul 3, bangi da stat rintik2 taw!! dengar kate, ader jugak yg sesat tak jumpe tmpt sbb map agak kurang tepat. *seb bek dekat bulatan gedabak..senang den carik. tp den mmg pelik la..kenape ader 2 bulatan kat putrajaya lam map tuh..hikhik. so komiti..lenkali kene berhati2 sket kot yeh??*

ketibaan bloggers disambut hangat di 'pondok kancil', perlu meregister, mendapat nametag *mcm sekolah..hehehe* seterusnye mendapat door gift iaitu kuih bangkit dan jugak pouch kecik berwarna hijau *kenape bukan merahhhhhhhh*

kuih bangkit yg maha sedap. cair di mulut tidak di tangan..lalalala

dekatttttt di hatii

isik dalam beg kecik atas tuh. kak red...akak nak perli kitorg soh masak sokmo yeh?? heheheheh.. pen ituh sgt best woo.. ader ball pen n pensel jugak. pssstt..kak red, takderk lebih ke pen tuh?? hehe


hu-ha-hu-ha secara rasminye bermula bila cikadikmanis diana-k mengeluarkan suara bertindak sebagai emcee. beliau terpaksa menjerit dan bersuara lantang lantaran tiada sesiapa pon di antara korg yg nak sponsor sound system. hikhik..korg pulak kene. bacaan doa pembuka disempurnakan oleh encek bojeng yang setia bersama kamera bagak beliau. beliau merupakan teman mesra-mesraan cik emcee kite *farihah..patutnye enchekkekaseh ko yg kene bace...die xmoh ooooooo...*

seterusnye adalah ucapan 'welcome' drp tuan rumah iaitu madam red dengan diiringi si kecik red yg tersengeh2 aje keje die.

bacaan doa dr bojeng. gambar diamik dr redmummy.com

tgk tuh...si kecik merah up to toe sengeh2 mummy die bg speech

sungguhpon majlis ini hanya berlangsung selama 2 jam, namun..terasa kepadatannya lantaran banyak games yg diadakan. tuan rumah theorangelily hanya bermain 1 game, selebihnye memerhati dr jauh kerana keseganan nak berhu-ha-hu-ha. tiada juga hadiah dibawa pulang dr potluck yg menandakan bhw sesungguhnye tuan rumah oren mmg tidak bertuah..huwaaaaa...kak red, nak pressie jugak. nak yg beso2. hukhuk

gamba wartawan harusla ader kan? ngeh ngeh ngeh

sekian berita melaporkan. berita seterusnya mengenai aktiviti dan sekitar gathering akan menyusul kemudia *penulis berita ngah konpius cemane nak tulis berite sebenornye..bahasa yg digunapakai kalo masuk espiem..kompom fail!!*

p/s : org jauh pon dah hapdet cite pasal ni awal2....cayalahhhh farihah. tuh yg dikatakan jasadmu je kat newcastle, hati dan jiwa ragamu nak ikut aan ke putrajaya..hikhik.

8 comments:

Diana-k said...

oitt aan.......... berjumpee juaaaa...muahahha!!!

ayusolo said...

wey ko laen lahhh...aku n elly konpius memula tgk ko...hehehe..kenaper ko mcm lain yerk...hahahha...

lil^RED799 said...

ooooooooooooooo tang kene baca doa n die takde lak cerite pat aku...
sat sat sat...
aku nak perambat sat....

malu kunun.....
puuuuuuiiiiiiiiiiiiiii

ak_0143 said...

hi there...
tak pasan yang mana satu
anda kah yang menari zapin bila red chill tuh??? haha

gambar kak red korek lombong tuh!!! classic!!!

*habes la kene sumpahan merah pasni*

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to diana-k : ye...berjumpa jua. tak sempat ku ndak membuli dirimu. ko bizi sgt. hehehe

misstheorangelily to ayusolo : yer..aku tau. aku lebih ayu sebenarnye. hiks

misstheorangelily to lil^RED799 : hahahha..perambat die cepat

misstheorangelily to ak_0143 : yer...saye la yg menari zapin tuh. kelas tuhh

lawa kan gamba kak red lombong bijih tuh. hikhik

Zaidi Zainal said...

haaaa aann..tetap ngan posing muka sekerat hehehehehe..takpa jd trademark tu......

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to zaidi zainal : erkkkkk.. hehehehhee
eh..tukau gamba dah bang?? ader gamba akak dahhh

daydeck86 said...

best nyer
nak joint ar.....