Monday, December 7, 2009

natrah... only Allah knows the secret of the history

Monday, December 7, 2009

ada apa dengan natrah?? siapa wanita yang berjaya menggegar bumi malaya suatu masa dahulu? siapa dia???

kisah natrah sepatutnya dijadikan ikhtibar untuk kita semua
especially siapa yang mengaku dirinya seorang muslim
okay.. lupekan dulu ape yang aan nak emosikan di sini
nak bercerite kisah kami menonton teater
yeah, as i said, that wuz my 1st experience with theater..hiks
agak ketinggalan di situ

kate first time..harusla jakun ngan istana budaya kan? kehkehkehkeh


dan mana tahu aan dah terjatuh chenta sepenuh jiwa ngan teater
walaupon sebenarnye... kami dok kat tmpt paling atas..
huhu, berpinau mate struggle nak nengok okay

see.. rm 30 untuk seat kedua last. hahahahaha... seb bek dok tengah2. dan ader model tak berbayar di situ.. kaco daun tol la intan. hiks

kitorang gerak dr rumah kol 530
awal kan? sebab nak tgk show kol 830.. kami bajek2 la jam la bla bla bla
dan memang kami sampai ngam2 kol 8
berdesup gi maghrib n luckily ader org yang leh amikkan tiket
owh incik akbar ikot tp die memang awal2 kate takmoh nengok itu natrah
die kate nak ikot utk dok luar, katenye nak release tension
kalo nengok natrah die kate akan bertambah tensen
ciskek betol die berkate camtuh
die taktau ke makwe die nyaris2 menompahkan air mate sebab terlalu emosi?
dan die tatau kawan makwe die dah menangis berkali2 kerana pembawaan watak yang sgt berkesan oleh pelakon2??? *eh intan kau ke tuh? kihkihkih*

okay.. permulaan cerite yang sgt bagus sebenarnye
monolog huberdina maria hertough a.k.a natrah dlm versi tua
sangat terkojuit okay sofea jane punye suare.. very the keras, sekeras emosi natrah
kitorg kat atas kan tak nampak.. dok la bermain2 teka kate.. siapakah pelakon itu
dan memang sofea jane
malangnye masa tuh engine ai tak panas lagi
so... memang tak dak rasa2 nak nanges lagik.. kehkehkehkehkeh



eirma fatima memang sgt bijak bermain dengan emosi
die membawa penonton berlakon sekali
sekejap ketawa... sekejap menangis.. sekejap terawang-awang dibuai cinta
sekejap rasa nak menari cam hindustan golek2 kat setesen ketapi
she did great job!!!!
anyway.. lagu ape tah tajok die which i call lagu 'lalala' memang sgt sedap

natrah adalah mangsa
mangsa keadaan
mangsa kasih sayang
dan die juga jadik mangsa dan korban keegoan penjajah
die dijadikan bahan walaupun secara jelas nyata dan terangnya natrah menginginkan kehidupan bersama mak minah, di tanah malaya bumi berdaulat

pat yang betul2 menyentap perasaan aan adalah..
saat mak minah melawat natrah di rumah kebajikan masyarakat milik kristian di singapura
masa tuh 1st time natrah di'culik' oleh pihak berkuasa
omak eh melawat... dan berpeluk la dua beranak ni
memang terasa sangat kasih sayang anak dan ibu yang tak ada langsung pertalian darah ni
series.. pelakon memang sangat mantap!!!
dan di situlah pertemuan pertama abg mansor n natrah

kerana gamba nan sekeping ni ai kene sound u dengan petugas... die kate kamera takder flash bulih pakai. ai tutup flash ape!!

dan eirma berjaya sangat2 membuat kita serba salah
untuk mempertimbangkan kasih sayang seorang ibu kandung yang mempertahankan haknya sebagai seorang ibu
kasih sayang ibu angkat yang mahu memperjuangkan anak angkat yang disayangi separuh mati dan perjuangannya mempertahankan aqidah yang ditanamkan di hati si anak
dan jiwa natrah sendiri....

eh eh umi aida nyanyi n ngaji sangat sedap okayyyy

apepon.. natrah memang bagus untuk ditonton
5 stars for this theater
menyesal tak sudah tak beli novel natrah yang mahal sangat2 tuh
tapi apalah sangat duhet dengan ilmu yang tak ternilai kan? cewahhhh


aan rasa pilihan eirma menolak diana danielle tepat
diana danielle tak sesuai dengan watak natrah kowttt.. die takdak kredibiliti *mampos ah aku ngan die hard fan diana.. kahkahkahkah*

so guys... better gi tgk natrah.. rugi tak gi
baru aan tahu siapa natrah sebenarnya
banyak belaja di situ
kerana menjadi mangsa... natrah akhirnya pernah menjadi gila di bumi belanda
beliau cuba membunuh suaminya di belanda
tekanan jiwa i guess
kisah cinta yang tak kesampaian antara natrah dan mansor adabi
*owh abg mansor kene belasah a day before kitorang tengok... tak dapek nak bergambar ngan abg mansor.. huhu.. dapat bergamba ngan gamba abg mansor je. eh korang paham ke tak? kihkih*
macam nak tengok lagik.. aci tak

okeh kak ayuthesun, aan dah buat abis ye cite natrah.. hehehe

3 comments:

DRshairah said...

nak itot!

*ayu the sun* said...

best dik.. mmg best!
kan?

theorangelily said...

misstheorangelily to drshairah : aihhh.. dah selamat

misstheorangelily to kak ayu : superb gile kan????