Wednesday, April 15, 2009

memperkenalkan...

Wednesday, April 15, 2009
okeyh kawan2... ni ha, moh kite terjah ape ader di..
TAMAN NEGARA MERAPOH

ingat lagik kah, before tis aan ader pergi taman negara gak??
tapi itu taman negara kuala tahan ye kawan2..
itu tempat sudah glemer

dan di'private' kan oleh mutiara resort
yang mahal nak mampos
bulih baca di sini, sini, sini, sini, sini, sini, dan sini

la ni kite cerite skit pasal taman negara merapoh

sile bace di sini ataupun bulih di google atau ape2 saje enjin pencarian lain (errrkkk..apsal ayat skemmmm???)

fyi, taman negara merapoh ni adalah pintu masuk utama
kalau nak mendaki ke gunung tahan
ya..itu ha, gunung tahan
yang orang kate
gunung paling susah untuk didaki di malaysia ni
even guide dari kinabalu tak berani (this is true, they told me...)


dan...berbanding taman negara kuala tahan :
taman negara merapoh memiliki hutan 'dara' *u know what i mean kan?*
jadi..memang kalau kome2 gatal keluar dari kawasan penginapan sesaje..
memang mencarik nahas la kan

series utan die tebal lagik
gajah selamba kodok nak melintas *we're unlucky coz we didn't find any gajah there*
kalo korang bernasib baik..
itu pak belang pon bulih jumpak okkkkk

oh, adakah anda tahu...
ader budak uitm pernah hilang di hutan terbabit selama 19 days
*oh...pengsan..gile lame dowh!!!!*


eh eh sudah2 la mengarut tuh.. kasik depa tengok gambaq dulu

kehadiranku disambut mesra oleh semut2 yang bermaksiat di depan bilik. wakakaka

selepas aje palang besi kat tmpt yang ramai orang tuh...adalah hutan tebal. kite boleh nampak kesan najis gajah merata2
pacat??? menari berpesta menyambut korang

gambar adalah di amik dari menara seraya di dalam hutan belantara...dan ini adalah selepas ujan. sangat indahhhh... sejuk yang nyaman. ujan pon tak menyebabkan demam

cantekkkk kannnnn???????

aha...nanti kite cerite pengembaraan ke santuari ikan kelah dan pengembaraan ke gua gajah. aktiviti skema takyah cerite la ye.. bosan kan korang nak tau pasal ceramah n aktiviti berkumpulan?? hehehehe


5 comments:

Hot Mummy said...

x de pic miss world jatuh tersembam ker? ekekekeekekekekeke...

*ayu* said...

bestnya aan!! berapa lama pergi??

lily lotus said...

cantiknya scenery!

Wangi74 said...

Salam dek non takde tempat chat box ke..akak baru dpt internet yang...hahaha..memang bagus jek TM net ni menotured..Alhumdulillah dah ok dah ..bila nak dtg rumah lagi ni..:)

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to hotmummy : aisayy..beliau jatuh tak depan saye. kalo tak kompommmmmm ai amik

misstheorangelily to kak ayu : sekejap je kak...3 hari

misstheorangelily to lily lotus : yurp...sangat2 cantik. subhanallah

misstheorangelily to kak wangi : eh ader kat tepi nun ha kak...hehehe
cewahhhh suke die ader internet skang yekkk