Monday, October 20, 2008

kesian die

Monday, October 20, 2008
mcm2 hal la jadik kat wiraku gagah perkasa tuh. bermula dr kene langgar larik ngan SUV puteh yg bangang ituh *ni terlupe nak hamik gamba* ... dan yg terakhir sekali kes baru2 ni..cermin pecahhh.. hukhuk. sedey tol la.. harap2 nye pasni udah takder pape la jadik. ke..kene buat mandi bunge 7 hari 7 malam kete ni ek? @kembar

tp kan... ader sesuatu yg best sebenornye pd kete niiii. suda pon berubah wajah di kala bulan pose arituh cume asyik la lupe nak tayang kat korg. heheh. ni udah tragedi baru la teringat

kire2nye utk menghappy kan diri..baikla ku mengenang keindahan keretaku ini

dulu warna nye sebegini *bukan kereta sebenar*

tadaaaa...suda bertukau. siap amik kale porsche lagik taw!!!

haaa...cube teke mende alah ni

ala...ni la tangki NGV kalo korg nak taw. sile abaikan isik2 lain dlm tuh yg bersepai. hehe

hehehhee.. ye laaa...keretaku suda tukau baju. suke taw!! agak murah la kot nak cat kat area umah aan kat banting tuh. nak2 apek tuh mmg geng ngan ayah.. kalau nak tukau kaler kat sini..bulih survey2. lam 1200 (kalau cat kaler asal), 1600 kalau tukau kaler terus. but ader la kaler2 mahal cam ikut kaler gak laaa...

NGV? uihh..masyuk punye jimat. cube imagine..aan bulih jimat almost 3-4 kali ganda drp bulan2 sebelum ni. tuh pon udah berpusing berputau gi kl bape kali ntah, gi alamanda almost everyday *tp taklah hari2...*. iyeeeee..tak tipuuu.. pegi balik kl dr bangi max pon 1 tank penoh lam lebih kureng 7-8 hengget aje. sungguh2 jimattttttt

abg angkat aan..dulu pegi balik keje minyak lam 20 hengget sehari. skang pake NGV, 1 tank penoh (lam 7-8 hengget tuh) bulih buat 3 HARIIII!!!

cumeeee...kalau gi luar area yg tak tercapai NGV ni...adehhh..kene bg menum petrol gakkkkkk

moral of the story? pake la NGV u all..hikhik:girl_16:

4 comments:

Just Nis said...

uishhh, nak pasang set ngv tu pun bukan murs2 kannn..

but ok la kalu dpt jimat bykkkk..

heheheh!

p/s - althou da pasang set ngv, still kena pakai petrol gak ke? ke canner?

mrasa sexplen kat ai yg bimbo sokmo neh.. ;p

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to just nis : agak mahal la utk pasang tp utk long term usage jimat gile2. mcm sy, jimat lam 3-4 ratus sebulan.

kalau pasang ngv, bile gas abis, bulih tuka petrol..gitu...tp...xbest. die nye penggunaan petrol akan jadik lebih banyak drp normal

cikaida said...

yang..
jom ronggeng jom!!!
hihihi

Superb GURU BaniHassim said...

tp, tak susah ke nak carik stesen ngv nih...
bukan sume pam ade...
petronas pun bukan semua...