Friday, October 17, 2008

kisah di sebalik kisah

Friday, October 17, 2008

ye...gamba2 sebelum ni dah pon menceritakan dgn jelas, nyata dan terang tang tang tang bahawa sesungguhnye cermin belakang kete ku pecahhhhhhhhhhh... huwaaaaaaaa....nangis lagi nangis lagi
@nangih@nangih@nangih@nangih

1 sebab utama nak nangis ialah .... musim2 raye baru aje mengabihkan duit utk raye (ader simpan la juge)..ttbe kene pulak bayor duit ganti cermin yg berharga ratus2 ni. mencik laaaaaa... gua takmoh la kuorkan duit simpanan...mencik mencik!!!!@tensyen@tensyen@tensyen@tensyen tertekan yang amat niiii...

mcmane bulih pecah mmg takder jawapan. hanya la probability2 yg kami pikirkan iaitu :
1- sbb tekanan lam kete -panas-sejuk- tp kami fikirkan kebarangkalian ini agak mustahil sbb... pecah nye ke arah dlm dan pecah hanya 1 bahagian...bukan the whole that cermin@rajuk@rajuk

2- terkena batu -ader kebarangkalian sbb kat bangunan sblh tuh tgh buat renovation - atau mungkin batu yg terpelanting bile mesin pemotong rumput terkena batu...@fikir@fikir

3- ader org nak pecahkan kete utk amik brg2 berharga...malangnye tiada barang berharga lam kete. kete pon udah tidak berapa nak baru..

tp hati kami kuat mengatakan bahawa pilihan kedua adlh jawapan kpd persoalan "bagaimana cermin ituh pecah"...

ptg tuh aan balik lambat dr keroje. pehtuh incek akbar suda sedia menanti lam kete selama 15 menet sambil bermain PSP PINK nye ituh. bile aan turun, aan letak barang kat seat belakang dannnnnn.....hapekah??? ape ni cermin berderai2??? gua pon hangen la kan...incek akbar tak gitau ape2 pon. nak kene fire sedas due ni!!!

rupe2nye die tak menyedari betape cermin ituh pecah. boley tak, die men psp tuh sampe tak perasan???? ggggggrrrrrrrrrr.......!!!!!!!!!!!!

tp bile dipikir2 balik...maybe die x pasan sbb cermin tuh mmg da pecah sejak awal lagik dan die masuk kete terus duduk ngadap psp..pape pon gua tetap tensiiiiii!!!! sekarang suda redha sahaja...hukhuk..redha dlm paksa. takder ape boley dibuat selain redha..kuarkan duit... n tukau sahaja cermin baru

ptg tuh jugak dekat2 kul7 tuh terus calo gi kedai kete. mase tuh gerimis2 aje. leh tahan lagik la. sekali mase on the way tuh..ujan menjadik2 lebatnye. wahhhh..basah lencun kete ku ini. tak bulih jadik. hangen lagik kan...last2 aan amik mende ape yg wat penghadang cahaya matahari tuh..tutup pat belakang dengan disondol ngan payung. leh bayangkan??? bayangkan la sndirik ye. rasanye time tuh glemer abih da sbb sume org tengok. hampesss. seb bek la time sampai2 dak2 bengkel masih ader sbb dorg terperangkap lam ujan.

kalau tak ....mlm tuh kamik tidor lam kete!!!!

to incek akbar : thanks for ur help... really appreciate it...huhu
to sheera : special thanks coz amik kitorg kat bengkel kete n anta kami pulang dgn selamat. ohh..dengan amik kitorg nak gi kerje sekali

4 comments:

sepet a.k.a zack_u said...

haah la..
slalu kelo cermin kete retak seribu..
mmg sbb kene batu..
kalu panas dlm kete..
dia xkan retak camtu sekali oh..
huhu...
*eceh..mcm la pndai sgt eh..*
hehe

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to sepet : betul2 betul

Just Nis said...

aiyo, dah kene cenggini xleh claim insurans la pulek ekk.. tp musykil lite2.. y cermin depan cover but blkg x cover lak?? hmmm...

pasrah je la dek.. duit raya byk x collect tahun ni..? bleh cover skettt kot..**ops!

pasni kene careful la mana nak park kete tu.. kot2 la reason yg nombor 2 tu la penyebabnye kan..

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to just nis : ntahla tatau nape. tensi aje

duit raye? udah besau gadang idokla dpt nye duet raye...huhuu