Monday, February 23, 2009

tajok

Monday, February 23, 2009
AMARAN KERAJAAN THEORANGELILY :
ENTRY INI ADALAH AMAT PANJANG DENGAN GAMBA SELAMBAK-LAMBAK

lorh...baru pasan bile bukak tentatif program kek lanchang tuh... program pendidikan biodiversiti dan KECEMERLANGAN DIRI. lalalala...kecemerlangan diri tuuuuu...


masa 1st day kan sampai ptg. so aktiviti hanyalah makan dan makan. malam ader taklimat drp jabatan perhilitan. siyes taklimat mcm masuk drjh 1. hiks...tp takpe, dengo saje. ade gak maklumat tambahan kan. *see..see, ai anak murid patuh!*. oh mlm tuh ai adlh menolong masak sup cendawan yg enak okeh. ai tak amikla gamba, ater katenye ngah masak kan... *er er...sup instant jork. hihi*

okeh2. aktiviti di hari kedua

hari kedua dimulakan ngan sarapan pg nasik lomak yg maha enak. die punye sambal ikan bilis...perghhhh, terngiang2 kat anak tekak tuh. tp sorryla, tak amik gamba *namenye sambal, rupenye same je kan?*. nak tau sesuatu? my gang kan...jadik gang terakhir SAMPAI dan MAKAN LAST. siap ader org reserve kan lagik. kelas kan? huahuahuahua

oh lupe. pepagi tuh ader senaman la konon. hampeh je...penat haku bangun bersiap2. takder instructor terlatih. bebudak buat lompat2 terkinja2. penat gelak...huhuhu. xperla...kite sambungje tidow. hahaha

next was jejak si kelawar. mmula aan tertipu dowhhhh. igtkan masuk gua nak tengok kelawor..rupenye idak. caittttt!!! rupenye ala2 blind trail. haaaa, cemano tuh??? moh kite layan...zaaaasss *ala2 FF gitu..*

ha...tutup mate leklok. jadik cine bute la kaw dikkk. pegang kawan depan ye!

ha...yg pompuan depan sekali toksah gatal2 nak pegang abg tuh. pegang EKOR die cukup. pehtuh jalan2 mengikut ketua depan sekali

lepas ni kamu akan melalui halangan berduri <<--kata abg fasi perhilitan *berduri la sgt... ko cong bbudak kan...walhal bangku jer pon*

hape..korg hengat bangku semate? no no no... nu ha, simbah bang!! simbah lagik! *dah mcm mandikan anak lembu je gayenye. kekekekeke*

eh eh..akak tuh takmo lgsg lepaskan ekor abg tuh. sian die kan nak merangkak2 sambil ditarik ekor. hahaha. lawak gilos

ko hengat pompuan ader excuse? nan ado!! lalu jugak tak kirela bulan mengambang penoh ke separa penoh ke... *gile keji beb*

dorg jalan2 sampai masuk utan.. aih, dah nampak mcm PATI je bbudak nir ha. lalalala

bbudak ni mmule mmg jalan in grup. pastuh dorg dipisahkan n jalan sorg2. dorg kene jalan berlandaskan tali yg dah siap dipasang lam utan tuh. sorg2 okeh dlm keadaan mate tertutop *fengsannn*

ni ader sempat nak snap gambaq sorg budak ni. tali ni diselit2 antara akar2 kayu yg ruang nye alahai cenonet sunggoh. sebenarnye budak ni sepatutnye rasa2 dulu tali tuh, then lalu je belah atas akar2 kayu tuh. tp instead of rasa2 meraba2 tuh, die ikut je membabibute tuli. akibatnye...

yah dik..masuk dik... ko mmg hebat. ttp nak masuk wpon akak dah jerit2 'eh eh lalu atas dikkkk'

dan ko mmg terbukti kurus sungguh dik berjaya melalui akar itu. kalo akak dik..kompom sangkut dikkkkk

bile abih aktiviti ni, aan jumpela budak kek atas ni. tunjuk gamba die.. bulih tak die kate, 'laaaa...kecik je rupenye akar ni' sambil memegang pinggang die yg kurus ala2 tak caye die bulih lalu akar tuh. ngekkkkkkk....ohh, ader jugak 2 org dr grup lg 1 buat mcm tuh. POMPUAN pulak tuh. sayangnye ai takdok gamba. kat kawan la pulak...

masuk sungai kuar sungai

eh eh ader acara renang ke??? eh, ni aiman, anak dr nazlina niii

dan sudah bulih bukak mate. time ni dorg dah dekat2 ngan kitorg sbb nak siram2 air kat kitorg. ohh, aan sempat cabot larik tanpa berkasut okeh redah2 utan belantara. cihhh

lepas aktiviti tuh sepatutnye rentis utan..jalan2 sekitar utan la. tp aan malas nak gi sana sbb just jalan2 amik gamba. aan prefer aktiviti tutup2 mate ni sbb bulih buli budak2. ngeh ngeh ngeh

but the 2nd grup tuh terjal2 sikit. aan kan ke suke nak simbah2 air sungai kat budak2 tuh...yg 2nd grup ni balas balik wpon mate tertutup. citttttt....basah akak taw!!! *padan muke ko aan!!*

yg best 2nd grup ni plak, ader sorg budak laki ni..aan simbah2. pastuh die jerit kuat2 mcm nak nangis 'jgnla simbah...abihla basah SPENDER saya, dahlah spender last'....

next...sukaneka dan ratu rimba

3 comments:

Chekgu BaniHassim said...

sian budak2 ni kene dera...
takpe, dera nk mengajar...
dera sunat..haha

atty's said...

hehehhe..sian budak tu kena dera ngn aan..sampai abis spender..

mummysya said...

PLKN..hehehehehe!!! sian takde spender tu kelakar bangat sih!!!