Wednesday, February 18, 2009

wayang minggu lepas lepas

Wednesday, February 18, 2009
hahahaha..wayang minggu berapa ntah


Classification: U
Genre: Comedy / Mystery
General Release Date: 05 Feb 2009
Running Time: 1 Hour 32 Minutes,
Distributor: Sony Pictures Releasing International
Cast: Andy Garcia, Emily Mortimer, Jean Reno, Steve Martin
Director: Harald Zwart

ni pasal pakcik pink panther. si ape ke namenye detective conan Inspector Jacques Clouseau (steve martin). die ni di awal cerite jadik tukang jaga parking. hehehe...kesian die. sudah diabaikan

pastuh ttbe kes 'tornado' menyerang seluruh dunia. jahat oh tornado ni. segala khazanah dunia die curik. and detektif dr bermacam pelusuk tmpt dikumpulkan utk menyelesaikan misteri ni. of coz la si clouseau ni 1 of them kan. aterrr..katenye best detective in the world kaaannnn..

dorg mcm nak buat 1st meeting kat mane tah.
si clouseau ni mcm berat ati nak tgglkan negara die utk gi meeting tuh ngan alasan, 'tornado' akan tau die nak tgglkan negara die n tornado akan curik pink panther. guess what...telahan die betul beb. mmg terer!! *die kan detektif terbaik dunia!!*

bermula lah pengembaraan mereka2 ituh utk menangkap tornado yg begitu dikehendaki. si clouseau ni mcm bodoh2 laaaa lam ni. lawak gile. bulih die memalukan diri ngan belakon jadik pope. siap ckp ngan pope, "seems that he is very religious person" . budus kan? sah2 si pope tuh ketua kristian.

seterusnye...ending adalah unexpected but aan n incek akbar mmg dah agak the ending sebenornye. hiks overall= 4/5 stars from me. lawak tak hengat

ohhhh..aan dah tgk benjamin button la (farihah....jgn jeles). sape nak tgk, aan nasihatkan beli la makanan banyak2 sbb lame gile. 3 jam!!! nanti lapa n boring sbb citer die selow banyak

3 comments:

puterikurekure said...

memang best ek.
ni yang rasa nak tgk neh.

atty's said...

besh ye..nanti nak ajak along gie ar

Diana-k said...

aiyak.....
benjamin button tuh kompom bawak makanan bebanyak..tapi kang minum bebanyak nak p kencing je la pulakk kan.....