Wednesday, July 16, 2008

makan kelmarin

Wednesday, July 16, 2008
huhu, suda lame nak post gambo2 ni tp kebizian sket. nak dijadikan cerite, isnin lepas, kitowang takder idea nak makan katner. aan nak makan yong tau fu, tp xtau kedai mane ader jual. tau kat alamanda aje, tp mahal gilos la weh kat situh. so,last2 kitowang pon decided utk gi pasor, gi beli makanan, pehtuh gi masjid putra. besh la kan.dah lame xbuat cenggini. nyaman aje rasanye. tp mase tuh berdebar2 jugak, tkt ujan turun menimpe2. ihiks, ptg tuh kan mendung. chanteq kan view dier, ngadap tasek, sblh mesjid...senang nak solat peh makan..


on the way, kat depan alamanda ni...


xsabo nak melahap. tgkla we all makan, byk tak? mcm nak pecah peghut kitowang..


berlatarkan masjid yg cantek


bukak siket..

hikhik, banyak gilos. mmg xlarat abiskan. aan amik yong tau fu, akbar amik rojak pasembor, ader kuweh ondeh2 (lame nak carik inti kacang ijau..tp sekali inti kacang merah plak), kueh bingke, kopok leko, hui, senang citer byk gilos ah...dan oleh sbb beli kat pasor, sume skali dlm seploh hengget jerk..best kan?


2 comments:

ditmercury said...

oit!! korang ni kan!!!

ish.. x terkater haper2 dh...

ni dh lebih dr kagum dh ni...

oRanGeLiLY said...

haha..ditmercury : ader yg x abih la, bukak pose, x dan nak mkn byk..bawak balik ler