Sunday, November 23, 2008

kenapekah

Sunday, November 23, 2008
ttbe mood ngengong dtg. pehtuh ttbe mood nak bercerite dan meluahkan isi hati membuak2. ceh..poyo sunggoh

kali ni aan nak bercerite mengapa dan kenape saye stat berblog


sebenornye sebelum kelahiran blog oren ni, aan penah ader blog..dulu2 la kan. zaman kanak2 berhingus meleleh2 tuh ha *ye..sile bayangkan..<<---gile celik IT kanak2 berhingus*. tp nyer..blog tuh rasa mcm x best. masa tuh mcm saje suke2..bace blog org lain, rasa seronok, suke bace blog. dan timbullah keinginan nak berblog. tp tau dah..bukan mudah utk berblog, esp. melibatkan masa. dahla time tuh bizi terkejor esemen sane sini kan..

tp masa tuh, gatai tgn jugak nak buat blog. pening dok pikir tema cemane sesuwei ngan diri sendirik. lahirla 1 blog x best dgn menggunakan template blogdr*ve. ape blognye? haihh..jgn dok tanya, aan lepuk cepuk kang!!

akhirnye..blog ituh mati tak berkubur. tuannye takder napsu nak bace hatta nak bukak pon takder keinginan langsung

kemudian, setelah beberapa tahun *maksudnye thn 2008 ni laaa*, aan masih meneruskan hobi membaca blog org lain, sehinggalah ketemu sama itu blog akak merah kite. aan suke sgt ngan blog die.. rasa mcm dekat dgn kite wpon tak penah ketemu pat mate ngan die. jadik admire pulok kat die..dan die adalah wanita yg gagah perkasa. anak 2..but energetic ngoh. kalah ai taw!!! <<---malu sorok2 mukeeee akhirnye...keinginan berblog ituh muncul semula. bertahan sampai bile? entahla, aan pon tak pasti. tp yg pasti, aan berkeinginan utk meneruskan blog ni, x cam dedolu. lagipun kat sini, aan rasa bebas menulis mengikut gaya aan...*incek akbar menyelit kenkadang aje kan..*, dan saye sgt selesa spt ini, tak mcm blog lame itew. saye sgt suke menulis...tp bukan karangan yg skema. deswai saye suke utk menulis kat sini, dan bersemangat bile dpt berkongsi cerite ngan kawan2 blogger yg lain. ohhh..terasa banyak kawan <<---korg kawan aan kan wpon tak penah jumpe? hikhik

mase memule berniat nak berblog ni..incik akbar ala2 nak gelak *ohhh..awak mendownkan saye kan mase tuh akbar??? huhu*.. but then...aan berjaye menunjukkan blog ni, kalau pandai..maka jadikla ia as hobi yg berbaloi. tak caye..?? gasak la kome. hikhik

pehtuh terasa gatai nak join nuffnang...semoga bulih la nak generate income dr blog idak seberapa ini kenkononnye. hikhik.. cube je laaaaa..*kalau idak dipecahkan tempurung, manakan dpt santannye..iye dak?hehe*

tp kdg2 terpikir, aderkah blog ini ttp terus beroperasi sampai aan tua? adakah batasan masa akan meng'innalillah' kan blog ini..ataupun aan berehat drp menulis...adakah ..adakah.. dan adakah lagik??? haihhhh..



ader sesape nak berkongsi cerite di sini???

p/s : ehh..aan nye cerpen dulu 4 thn berturut2 masuk majalah sekolah okey. mase form 1 aje x sempat anta application. hikhik <<--saje nak tunjuk betape gigihnye diriku menulis. ngaaaaaaaa kenape rasa mcm skema gaban tahap melampau plak ayat2 ku kalini? mencik tol emosi2 nirh

3 comments:

cikgu jawe said...

awk akhirnya menang dr incek akbar. awk ada blog dia tadek. sungguh le dia tu buta blog. kekekeke. {abes le kena cangkul dgn aan].. :P

knp aku blog? ntah. aku rasa aku takde sbb kot. huhu

aku dh lama cdg nk berenti blog. hehe. masa akan menentukan :) takkan sampai tua gayut nk berblog juga. hehe

Zaidi Zainal said...

Truskan jer aan......mungkin makin lama style blogging tu akan bertukar mengikut peredaran "trend" memblogkan.....ada kala serius ada kala tak serius....paling-paling pun ada budaya menulis dan membaca ...

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to CJ : hahahah..setuju..aan tak cangkul kalau bersetuju. hehehe

jgnla benti dulu. x puas nak gelak2 bace blog CJ lagik

misstheorangelily to zaidi zainal : huhu...mcm terasa ke ulu ati plak. "paling-paling pun ada budaya menulis dan membaca ..."