Saturday, November 29, 2008

pagi sabtu

Saturday, November 29, 2008
semalam punye semalam ptg (ape punye banyak konar2 daaaaa..), kitorg saje la nak try makan kat tnpt baru kan. kebetulan kat area umah aan *seksyen 7* ader deretan kedai2 yg baru aje mule nak beroperasi *abg zaidi..abg tau kan katner kan kan kan????*

ader 2 kedai ni yg bile kami lalu je..musti ramai. pening gak nak pilih yg mane kan sbb tips dr kitorg kalau nak taw kedai tuh makanan die sedap ke tak..tgk pd jumlah pengunjung nye. hiks, bulih ka gituh??? lepas pening punye pening..kami pun decided utk mkn kat kedai UK. ye, betul taw, namenye UK. bukan US. hahaha. aan kelaparan..so amik nasi kosong + ikan keli + acar sayur. incik akbar amik nasi goreng pataya. minum ayaq kosong n oso teh o suam. keluar dr kedai, kami masuk aje kete, masing2 ckp serentak, "MAHAL". takmoh dah masuk sini. bla bla bla dan blaaaaaaahhhhhh
aisay..ujan lebat daaa.. kamera takder bateri. kamera enpon aje

review :
-
-servis lombab

-masak nasik goreng lembab nak mampos walhal tgh tadop org
-rasa kureng. nasik goreng nye so so aje. tadop rasa yg kaw2. sedap lagi BBB. teh cair *saye tak suke manis tp tak bermakna teh kene cair. kene la ngam2. ni kaler kuneng ajeeee...ape kelas!!*
-nak bayor, dah diri kat kaunter lame ya hamat, xdak sorg pon jaga kaunter. sume biorkan kami. hampas tol laaaaaaaa... ni ke cara nak layan customer?????
-MAHAL. utk kami mkn 2 org ngan rasa yg kureng tuh pd kami mahal dah.nasik goreng 4.50. kalau mkn kat BBB, makan nasik goreng 2, sup lagik baru bape hengget

aihhh..saye takmo makan kat situh selagi tak up service bagai. serikkkkk


kedai satu lagik, namenye belauk. pun ramai. pagi semalam singgah kat situh nak beli sarap. tapau aje la b4 gi opis.
mak datukkkkkk..mahal jugakkkkkkk. kuih seketul pat posen. okeh...kire cube pejam mate la sikit. tapi...mihun goreng bodoh *maksudnye mihun goreng kosong tadok lauk* 2 hengget sebungkus. gilo ko apo? bek ai tapau kat gerai makcik serai ai *peberet gerai kitorg*


p/s : tp kat kedai2 kat atas ni ader nasik kerabu. tataula plak rasanye. if rasa2 nak makan..sile lah gi situ. kalau pg2...better gi kat 1 gerai tepi jalan ni, manjang ramai..

4 comments:

Chekgu BaniHassim said...

yg ramai2 tu pun 1stimer cam ko gak kut...
reaksi pun mungkin same...

org melayu kalau yg meniaga ala-ala gitu, boikot je...

Just Nis said...

kesimpulannya, lening sume mahal sokmo!!!

sabo je le..

kunun je harga minyak turun, hat lain x turun pong..

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to chekgu banihassim : aah yehh..aku pon baru terpikir. mungkin sume 1st time dtg gak

tuhla..wa tamau dah jejak kat situh

misstheorangelily to just nis : apo nak dikato??? konola masak sendiri <<---mustahil je rasanya

lily lotus said...

klau servis ampeh banned jer ;)