Sunday, September 14, 2008

hasil mju 850

Sunday, September 14, 2008

kami budak baru belaja, kalau x cantek anggap je cantek.. muahahahah.:puteh_23:

ni gamba2 di bawah ini hasil tangan kami yg masih lagik lam proses meng'cun' kan teknik2 mengambik gamba menggunakan kamera digital biase *spesifik = mju 850 olympus..hehe. nak jugak promote kan!!!* yela, nak beli DSLR x mampu maaa...buat2 jadik cam DSLR jadiklaaaa...

aan mmg xreti bergambo..*pengakuan ikhlas ni*. kalau kowang perasan la kan, gamba2 di awal blog ni kebanyakannye hampes2 belake. yg lawa2 incek akbar yg tangkap. errr..yg skang pon camtuh gak. tp aan sedang belaja, semoga otak x benak lagik nak menerima ilmu2 camni. heh:snow12:


ni gamba aan amik..betape buruknye. incek akbar bg 2/5 marks. kedekutttttt


ni incek akbar tangkap. golap..tukau setting..tukau setting


tadaaaa...da tukau setting.

nmpak tak beza ngan gamba buruk yg 1st tuh??? hishh, kene belaja bersungguh2 lagik ni!!

lupe...lokasi gamba2 di atas : alamanda

kpd banihassim, tny, zaidi zainal dan sesapa yg ader tanye pasal review kamera ni, tggu ye..insyaAllah akan dtg. tgh mntak incek akbar siapkan laporan review ni. ai kan tak gheti mende2 ni. maklumle, buta sket gadget2 ni...lalalala.

oh ye..kalau kome nak tau, dulu kan mase sebelum aan berblog kan..aan ni langsung cam takder napsu nak bergambo. tataula nape. gi gunung ledang, gi kinabalu, takder pon gamba. kalau ader pon, amik kat kawan2. sedih tol bile pk2 balik. bukan bleh nak naik lagik pon. semput!!!

p/s : incek akbar : tolong cepat sket, serahkan segera utk di edit <<---gile berkuasa!!!


12 comments:

lil^RED799 said...

waahh!!!! kuasa veto....kalo ko nak tau...aku la antu gedik depan kamera.../hahahhaha

cikgu jawe said...

waaaa! cun abes. edit pakai photoshop ke aan.

tumpang belajar!.. hehe

cikgu jawe said...

ops! baru perasan. tetiba ada pulak manusia lelaki pakai topi merah lps diedit.. huhu

misteri nih.

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to lil^red799: nengok muke kamu pon tahuuuuu...hahaha

misstheorangelily to cikgu jawe : errrr..takderk edit la cikgu. tp, setting kamera aje diubah2

puterikurekure said...

cantek la!
sukeeee......

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to puterikurekure : tenkiuh2..hehe

nshikin said...

kita lagi suka gambo yang gelap tu.. leh nampak warna kontra di situ yer. Hijau.. nyaman jer mata menengok. Tapi bila sampai kat tang gelap bawah tu it turns to be creepy la plak. Hehehe.. aniwe, both pictures memang chanteks ;)

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to nshikin : hehehe...baikkkkk...tenkiuh2. incek akbar mesti bangge

Tny said...

Ha'ah mmg berbeza.. gmbr pokok buluh yg 2 tu.. menarik.. best.. best.. snap byk2 lagi :)

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to tny : harus amik banyak2..hehehehehe

Superb GURU BaniHassim said...

boley tahan la ek bende nih...
cam dah tergoda...
tp...

features yg waterproff ngn shock resistant tu yg besh...
ngan fungsi fokus jauh dan dekat...

err...pikir dulu laa...

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to banihassim : yep2...tp kalau ko nak gi menyelam dalam2 baik ko beli yg 1030SW nye...lagik dlm die leh giii..tp harga lebih mahal lam 3-4 ratus laaa