Monday, September 15, 2008

yg ditunggu tlh tiba

Monday, September 15, 2008
finally, review kamera dah pon selamat mendarat lam emel aan. finally incek akbar berjaye menyiapkan tugasannye. kasik tepuk tangannnnnn@tepuktangan@tepuktangan ..ni la die bile aan cube menjadik queen control. wakakakakakakka..kuasa veto di tgn ai meh!!Kiss

mari kite nenok2 rebiu ni *diedit sesoka hati oleh aan...wakaka*. atas permintaan kan???

selepas beberapa mggu menggunakan olympus mju850SW, kami kini suda pon ready untuk mengkongsi itu review. hehehe

@lovefeel n durability
sepertimana tag yg diguna pakai oleh olympus yakni "shock proof water proof", mju850SW berjaye memberi kesan tough n rugged. digicam ni rasa sgt kompek n kukuh. ciri keselamatan spt lens yg tak terjojol keluar mase digunakan dan lining getah pd setiap opening berjaya menjalankan peranannye dengan sempurne. olympus juga berjaye mengemas semua ciri keselamatan ini dengan cukup manis di bawah casing blue yg nmpk cukup elegan dan bergaye (aan beli kaler blue tp kat malaysia dtg ngan 4 kaler -silver-blue-pink-yellow-)


gamba di google sajor


@lovepicture quality
sbg digicam yg menumpukan kpd ketahanan fizikal, mju850SW memiliki kualiti gamba yg setanding dgn digicam lain. mju850SW boleh menjana hasil close photo yg cukup manis bergule dengan bantuan macro n supermacro internal plus lagik exposure mode yg boleh diubag mengikut cita rasa si pemakai. camera ni memberikan lebih pilihan pengaturan manual berbanding camera lain selain pilihan aturan otomatik yg ader jugak disediakan. kesemua ini memberikan kualiti gamba yg cukup super duper baik wpon taklah secanggih kamera kelas tinggi seperti SLR, Bridge, ataupon DSLR. yg lebih mengghairahkan mengujakan lagi beberapa effect spt background blurrr bulihla dijana menerusi kamera ini dgn penipuan trick2 tertentu

@lovebattery life
mju850SW menggunakan tenaga yg lebih jimat dan efisien berbanding digicam cik aan yg lame iaitu mju700 sbb yg baru ni kurang sket part2 yg bergerak2. dengan pengurangan moving parts ni, maka bateri pon dpt la dijimatkan dan akhirnye memberikan standby time yg lebih lame

@loveciri paling mengancam ko mmg debommmm!!!
secare tak sengaje kami tlh menjumpai 1 ciri yg agak menarik@soal. digicam ni rupe2nye memiliki kestabilan gamba yg agak power. kalau amik gamba sambil berjalan gegar gituh kan, gamba ttp diamik ngan chanteq nye..no gegor2. ni mungkin disebabkan oleh camera ini didesign utk menangkap gamba di dalam n di luar air. ciri ini cukup memberikan keselesaan n kemudahan krn proses penangkapan terasa begitu smooth

@love value for money
dgn harga 900++ dan ciri keselamatan ditambah2 kualiti gamba yg cukup memberangsangkan, digicam ini cukup2 berbaloi utk disambar n dimiliki.

4 star overall <<--incek akbar kedekot!! aan bg 5 star terus!!hehehhe hokey, cukup disitu...cukup tak???


6 comments:

Zaidi Zainal said...

hemh hemh mcm dapat komisen jer ni hehehehe

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to zaidi zainal : oh..alangkah indahnye kalau la dpt komisen...malangnye ni keroje amal...hahahahah

Tny said...

TQ..TQ.. untuk review ni..
Pic quality.. trick2 tertentu utk blur... owhh.. remehke?

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to tny : ohh..taklah remeh...at 1st biasala kan..mende baru tak biasa. then ok je. senang.cume main2 ngan setting. die ader banyak mode. tuh yg bulih jadik camtuh. exposure..sume best la...

Superb GURU BaniHassim said...

i do envy at u...
tunggu la ko aan, aku grab yg upgrade sket dari ni..

watch up ye... :p

oRanGeLiLY said...

misstheorangelily to banihassim : errr...aku x kisah...hahahaha....